2017-01-24 00:57


Cel puțin cinci morţi şi zeci de răniți după seismul din Turcia

 |  07:36
Cel puțin cinci morţi şi zeci de răniți după seismul din Turcia

La nici trei săptămâni de la un seism cu magnitudinea 7,6, cutremurul produs miercuri seară, în aceeaşi regiune din estul Turciei, a provocat moartea a cel puțin cinci persoane și zeci de răniți. În noaptea de miercuri spre joi, vicepremierul Besir Atalay a declarat că 'douăzeci de persoane au fost găsite în viaţă, iar cinci şi-au pierdut viaţa'.

Un număr de 11 persoane au putut fi salvate de sub dărâmăturile hotelului, unul dintre cele două prăbuşite miercuri seară.

Cutremurul, care este al doilea seism ce zguduie regiunea în mai puţin de trei săptămâni, a avut magnitudinea 5,6 și epicentrul la 16 km de oraşul Van, potrivit USGS.

Miercuri, numai în Van şi alte 11 în alte localităţi din regiune, șapte clădiri, printre care două hoteluri, au fost distruse.

Ministrul de externe Ahmet Davutoglu, care s-a deplasat din proprie iniţiativă la locul seismului, a declarat că miercuri seară s-au prăbuşit 25 de clădiri, dintre care 22 erau goale, provocând mişcări de panică,

Un număr de 70 de persoane s-ar fi aflat în hotelul cu şase etaje de la Van.

Ministrul sănătăţii Recep Akdag și vicepremierul Besir Atalay s-au deplasat spre regiunea afectată de seism. Operaţiunile de salvare s-au desfășurat în cursul nopţii, sub lumina unor reflectoare puternice, iar 300 de salvatori transportați cu nouă avioane a fost trimiși la faţa locului, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-15

TAGURI: Turcia, cutremur, VanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image