2017-01-22 20:31


Cel puţin trei salarii compensatorii de la Nokia Jucu

 |  07:33
Cel puţin trei salarii compensatorii de la Nokia Jucu

Compania finlandeză Nokia a anunţat, joi seară, că angajaţii disponibilizați vor primi cel puţin câte trei salarii compensatorii, în urma încheierii negocierilor cu sindicatele. De asemenea, între 1 ianuarie și sfârşitul lui martie 2012 compania oferă o perioadă de graţie "reprezentând o perioadă suplimentară plătită, care să le permită angajaţilor care îşi pierd locul de muncă să se adapteze şi să se concentreze asupra reangajării". 

"În urma consultărilor, Nokia şi reprezentanţii sindicatelor au convenit în privinţa pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajaţilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depăşind prevederile legislaţiei din România, şi reprezentând trei salarii de încadrare pentru fiecare angajat în cauză, la care se adaugă un salariu lunar pentru fiecare an de vechime în companie", precizează comunicat emis de companie. După semnarea acordului pentru demararea programului de responsabilitate socială, Bridge, pentru angajaţii din fabrica Nokia de la Jucu, liderii de sindicat au fost mulţumiţi de rezultatul consultărilor, consideră reprezentanții companiei.

"Acordul, care a fost conceput pentru a răspunde necesităţilor locale, include planul de măsuri compensatorii. Nokia va oferi o gamă extinsă de posibilităţi angajaţilor săi, constând în diverse mijloace de suport precum consultanţă în vederea reangajării, pachete de training & dezvoltare, suport pentru antreprenori, o perioadă specială de graţie şi pachete compensatorii", a adăugat comunicatul. 

"Investim timp, bani şi expertiză pentru a sprijini reangajarea, pentru a stimula noi oportunităţi de creştere pentru comunitatea locală", a declarat Risto Meskus, directorul fabricii Nokia Jucu.

Închiderea fabricii din România, anunţată la finele lui septembrie de companie finlandeză, va afecta aproximativ 2.200 de angajaţi, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-08

TAGURI: Nokia, salariiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image