2016-12-09 07:48

ULTIMA ORA


Centrala de la Cernavodă rezistă la cutremurele care se pot produce în România

 |  14:45
Centrala de la Cernavodă rezistă la cutremurele care se pot produce în România
Centrala nucleară de la Cernavodă a fostproiectată să reziste la cutremure cu magnitudinea de opt grade pe scaraRichter, iar seismele care se pot produce în România pot avea o intensitatemaximă în intervalul de 7-7,5 grade, se arată într-un comunicat transmis deNuclearelectrica.

În cazul unui cutremur, centrala se opreşte în condiţii de securitatenucleară, adică se asigură următoarele funcţii: oprirea reactorului, răcirea zoneiactive şi monitorizarea parametrilor de securitate nucleară",se spune în comunicat.

Companiade stat notează că în România nu există riscul producerii unui cutremur cu omagnitudine atât de mare ca a celui care a avut loc vineri în Japonia, de 8,9grade.

Tehnologiade securitate nucleară CANDU 6, utilizată de centrala de la Cernavodă, prevededouă grupe de sisteme speciale care sunt proiectate pe principii de acţionarediferite, amplasate în locaţii distincte şi cu surse de acţionare independente.

"Aceste caracteristici de securitate conferăsuficiente argumente pentru continuarea proiectului Unităţilor 3 şi 4", se arată încomunicat.

Construcţiareactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă, ale cărei costurisunt evaluate la patru miliarde de euro, este derulată de consorţiulEnergoNuclear, în care statul deţine participaţia majoritară, prinNuclearelectrica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image