2019-02-20 19:40


Centru de sprijin pentru persoane de vârsta a treia, deschis în Capitală

 |  18:28
Centru de sprijin pentru persoane de vârsta a treia, deschis în Capitală

PrimulCentru de sprijin pentru persoanele de vârsta a treia, care oferă serviciijuridice, psihologice dar şi de petrecere a timpului liber, a fost inaugurat,marţi, în Capitală, primarul general Sorin Oprescu anunţând la că intenţioneazăsă deschidă astfel de centre în toate sectoarele.

Centrulde sprijin pentru persoane de vârsta a treia a fost înfiinţat pentru a le oferibătrânilor din Capitală posibilitatea de a desfăşura activităţisocial-recreative, dar si pentru a le facilita bătrânilor accesul la informaţiijuridice sau la internet.

"Înfiinţareaacestui centru este un eveniment planificat de mult timp şi realizat prinDirecţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Încercămastfel să acordăm grija noastră părinţilor şi bunicilor care trec prin nevoilevieţii. Sper să reuşim să-i sprijinim în aşa fel încât să se poată bucura câtmai mult de această perioadă, care, de multe ori, ajunge să fie ingrată dincauza lipsurilor sau a problemelor de sănătate", a declarat Oprescu.

DirectorulDirecţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB),Cosmina Simiean, a precizat că 72 de persoane au beneficiat deja de serviciileoferite de centru.

"Înfiecare săptămână bătrânii vor putea participa la ore de gimnastică, vor fiorganizate sesiuni de dezbateri pe diferite teme şi vor putea beneficia deconsiliere juridică. Până în acest moment peste 70 de persoane au apelat dejala aceste servicii însă, lunar, sperăm să putem acorda sprijinul nostru pentruaproximativ 350 de bătrâni", a spus Cosmina Simiean.

Primarulgeneral a menţionat că Primăria Municipiului Bucureşti îşi propune sădeschiderea unor astfel de centre în fiecare sector al Capitalei.

Centrulde sprijin pentru persoane de vârsta a treia oferă activităţi de socializare(consiliere psihologică, relaţională, juridică, activităţi de comunicare),sesiuni de dezbateri pe diferite teme prestabilite, crearea unei biblioteci culucrări oferite de către Biblioteca metropolitană Bucureşti, activităţisportive (gimnastică), seri cultural-artistice cu sprijinul instituţiilor decultură, consultarea şi discutarea presei şi a subiectelor de larg interes,vernisaje şi expoziţii, jocuri de societate, petrecerea zilelor onomastice alebeneficiarilor, excursii la obiective turistice, culturale şi de agrement dincapitală şi din ţară, conferinţe pe teme medicale şi cenaclu literar-artistic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DETECTIV
08 Dec 2010

oferiti va rog detalii despre criteriile de eligibilitate in acest program!daca exista posibilitatea sa fie incluse in acest program si alte categorii defavorizate,etc...multumesc!
TEODOR
08 Dec 2010

Bineinteles ca vor fi in toate sectoarele!Intr-o tara in care guvernul se pregateste sa-i taxeze pe pensionari cu 5,5%,Oprescu se gandeste cum sa le faca batranetea mai frumoasa!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...