2017-01-23 10:32


Centura Constanţei va fi finalizată pe 30 septembrie

 |  17:18
Centura Constanţei va fi finalizată pe 30 septembrie

Centura Constanţei (21,5 km) va fi finalizată pe 30 septembrie, urmând ca toate cele patru benzi să fie deschise traficului, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

 "Discutăm de un proiect care a zăcut vreme de mai bine de doi ani. Am reuşit să recuperăm nu doar întârzierile, dar suntem chiar în grafic", a spus Boagiu. Aceasta a adăugat că în prezent sunt peste 270 de kilometri de autostradă în execuţie şi 1000 de kilometri de drumuri naţionale în reparaţii. "Am să spun un lucru care nu place, dar cu care trebuie să ne obişnuim: autostrada nu e farmacie. Nu pui în creuzet, amesteci substanţele şi ţi-au ieşit pastilele. Proiectele de drumuri şi autostrăzi necesită timp pentru a fi construite. Termenele pentru tronsoanele în execuţie şi respectarea lor până în acest moment ne demonstrează că ne apropiem de normalitate în ceea ce priveşte execuţia de drumuri şi autostrăzi", a adăugat ministrul.

În iunie 2012 va fi finalizat şi tronsonul Medgidia-Constanţa din A2, iar între Cernavodă şi Medgidia se va putea circula pe două benzi, a mai spus Boagiu. Potrivit ministrului, până la sfârşitul anului viitor, Autostrada Soarelui va fi finalizată în totalitate. "Anul viitor vom putea circula pe autostrada către mare, chiar dacă începutul a fost dificil. Părea o misiune de neîndeplinit", a adăugat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Valoarea totală a lucrărilor la tronsonul de autostradă Medgidia-Constanţa se ridică, potrivit autorităţilor, la aproximativ 600 milioane lei fără TVA, buget susţinut prin Fondul de coeziune, de Guvernul României şi BEI. Constructorul porţiunii Medgidia-Constanţa este consorţiul format din firmele Astaldi şi Max Boegl. Tronsonul Medgidia-Constanţa traversează judeţul Constanţaprin localităţile Medgidia, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar şi Valul lui Traian. Porţiunea de autostradă Constanţa - Murfatlar, de 14 km, parte a tronsonului Medgidia-Constanţa din Autostrada Soarelui, a fost deschisă circulaţiei, în urmă cu o lună, secţiunea de drum fiind inaugurată de premierul Emil Boc şi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a notificat, pe 11 aprilie, firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Cernavodă-Constanţa, tronsonul Cernavodă-Medgidia, şi a anunţat că întreprinde demersuri pentru o nouă licitaţie de atribuire. Potrivit CNADNR, măsura a fost luată de către Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua execuţia lucrărilor invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile şi având în vedere lipsa unei planificări şi mobilizări corespunzătoare, precum şi lipsa aprovizionării cu materiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image