2017-01-16 19:39

ULTIMA ORA


CEO-ul Yahoo, concediat prin telefon

 |  11:51
CEO-ul Yahoo, concediat prin telefon

Carol Bartz, directorul general al Yahoo!, a fost concediată de preşedintele consiliului de administraţie, prin telefon. Aceasta a condus compania doi ani şi jumătate.

Poziția lui Bartz va fi ocupată interimar de directorul financiar, Tim Morse, până se va găsi un nou lider care să poată menține o luptă cu rivalii de la Google şi Facebook.

Valoarea acţiunilor Yahoo! a urcat cu 6% în sesiunea de tranzacţionare de seară la New York fiind uşor mai ridicată decât la începutul mandatului lui Bartz, în ianuarie 2009.

"Îmi pare foarte rău să vă anunţ că tocmai am fost concediată prin telefon de către preşedintele consiliului de administraţie al Yahoo!. A fost o plăcere să lucrez cu voi toţi şi vă doresc toate cele bune de acum înainte", a scris Bartz pe email angajaţilor companiei, potrivit .

Acestă decizie nu a fost pentru mulți o surpriză, mai ales că existau critici tot mai vehemente la adresa lui Bartz şi față de scăderea constantă a veniturilor.

Sunt voci care susțin că acestă concediere sugerează un blocaj al companiei care nu a reuşit să-şi asigure o poziţie dominantă pe piaţa advertisingului şi conţinutului online şi a fost nevoită să cedeze operaţiunile pe căutare către Microsoft care îşi păstrează o parte din veniturile din publicitate.

Deși se confruntă cu o concurenţă tot mai dură Yahoo! încă a rămas una dintre cele mai populare destinaţii de pe internet.

O sursă anonimă a declarat că decizia de concediere a fost votată în unanimitate de opt membri independenţi ai Consiliului de Administraţie, iar Carol Bartz şi cofondatorul Yahoo!, Jerry Yang, de asemenea membri ai Consiliului, nu au participat la şedinţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-11

TAGURI: Carol Bartz, Yahoo, Facebook, Google, concediereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image