2019-05-25 20:58


Cerbulescu:Dacă pieţele volante nu respectă condiţiile de igienă, le-am putea interzice funcţionarea

 |  13:09
Cerbulescu:Dacă pieţele volante nu respectă condiţiile de igienă, le-am putea interzice funcţionarea

Comercializareaalimentelor în pieţele volante ar putea fi interzisă dacă o parte acomercianţilor va continua să nu respecte condiţiile de igienă, a declaratmarţi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC), Constantin Cerbulescu.

"Înacest an am făcut controale în pieţele volante. Când afară era cald de nuputeai să respiri, în pieţele volante erau produse puse pe asfalt. Am intervenitşi am dat sancţiuni, am luat legătura cu Autoritatea Sanitar-Veterinară şi amtrimis avertismente la nivel de primării. Dacă nu vor respecta aceste condiţii,vom ajunge până la a le interzice să mai comercializeze!", a spusCerbulescu, prezent la evenimentul Romania Retail Forum 2010.

Ela sfătuit operatorii economici să consulte ANPC atunci când lansează anumiteproduse sau promoţii.

"Efoarte bine ca atunci cand există anumite nelamuriri, să le putem discuta. Cândse lansează pe piaţă anumite produse sau promoţii fără a avea implementatcadrul necesar, se poate întâmpla să fie obligaţi să retragă produsele de pepiaţă", a adăugat Cerbulescu.

OficialulANPC a arătat că există şi probleme legate de etichetarea produselor cu termenica "bio" sau "ecologic".

"Noiverificăm etichetarea acestor produse. Unii dintre ei respectă această lege,dar am descoperit şi produse care nu aveau nicio legătură şi le-am retras de pepiaţă. Sunt destule situaţii în care agenţii economici încearcă să foloseascăaceastă metodă pentru a atrage consumatorii", a adăugat şeful ANPC.

Totodată,Cerbulescu a arătat că ANPC a înfiinţat un comandament pentru verificareastaţiunilor de pe Valea Prahovei şi a pregătirilor pentru sărbătorile deCrăciun şi Anul Nou.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG