2019-02-21 01:46


Ceremonii militare şi religioase în Capitală, pentru comemorarea eroilor din Decembrie 1989

 |  12:20
Ceremonii militare şi religioase în Capitală, pentru comemorarea eroilor din Decembrie 1989

Ministerul Apărării organizează, marţi, ceremoniimilitare şi religioase la monumentele ridicate pentru cinstirea memorieieroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, iar organizaţiile de revoluţionariparticipă la un marş de comemorare, din Piaţa Universităţii până la PiaţaRevoluţiei.

Manifestările au început laora 9.00 la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, unde a avut loc oceremonie religioasă şi au fost depuse coroane de flori.

Reprezentanţii Ministerului Apărării şi alţi oficiali vor participa apoi laceremonii de comemorare la Crematoriul "Cenuşa", la Troiţa de laSpitalul Colţea, Troiţa din Piaţa Universităţii, în faţa Sălii Dalles şi laTroiţa din Piaţa Romană.

Şi Asociaţia "21 Decembrie 1989" organizeazămai multe evenimente pentru comemorarea eroilor Revoluţiei. Manifestările au început la ora 9.30, la Cimitirul Eroilor, cu o slujbă decomemorare, urmată de depuneri de coroane. Membrii asociaţiei vor merge apoi laCrematoriul "Cenuşa", la monumentul de lângă Spitalul Colţea şi laSala Dalles, pentru a depune coroane de flori şi vor participa la o slujbă decomemorare a eroilor în Piaţa Universităţii. De la ora 13.00, la sediulAsociaţiei va avea loc un moment de evocare a memoriei eroilor din Decembrie1989.

De asemenea, de la ora 17.00, membri ai mai multororganizaţii de revoluţionari vor participa la un marş pe traseul care cuprinsepunctele importante ale Revoluţiei din Bucureşti.Participanţii vor pleca din Piaţa Universităţii, se vor opri pentru scurt timpîn faţa hotelului Intercontinental, unde revoluţionarii din 1989 au înălţatcelebra baricadă, dar şi în faţa Sălii Dalles, unde în urmă cu 21 de ani s-afăcut aşa-numita "baricadă umană", marşul urmând să se încheie înPiaţa Revoluţiei.

Manifestările vor fi urmate, la ora 18.00, de o proiecţiede film în Piaţa Universităţii, organizată de Asociaţia "21 Decembrie1989".

Preoţii bucureşteni vor oficia slujbe la biserica şi troiţa din cimitirulEroilor Tineri, la troiţele de la Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, laMonumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei, la Radio şi Televiziune,Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Otopeni, precum şi în alte locuriîn care participanţi la Revoluţie şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, Patriarhul Daniel vaoficia o slujbă de pomenire la Catedrala Patriarhală, miercuri, la ora 12.00,după Sfânta Liturghie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04

Mai multe imagini:
Ceremonii militare şi religioase în Capitală, pentru comemorarea eroilor din Decembrie 1989
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...