2017-01-24 09:10


Cererea de pensionare a Iulianei Puşoiu, analizată de CSM

 |  11:15
Cererea de pensionare a Iulianei Puşoiu, analizată de CSM

Cererea de pensionare depusă de judecătoarea Iuliana Puşoiu, cercetată de procurorii DNA alături de judecătoarea Gabriela Bârsan pentru fapte de corupţie, va fi discutată marți de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Iuliana Puşoiu solicită pensionarea începând cu data de 1 decembrie 2011, potrivit site-ului CSM.

Fiind cercetată de procurorii DNA începând cu 7 octombrie 2011, Puşoiu a intrat în concediu fără plată până la data de 23 octombrie. Aceasta a ajuns din nou în sala de judecată începând cu 27 octombrie.

Deoarece Iuliana Puşoiu are o vechime în muncă de 32 de ani (din care 30 ani în funcţia de judecător, în timp ce legea prevede un minimum de 25 de ani), Direcţia Resurse Umane din CSM susţine că inculpata se poate pensiona înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani.

Persoanele care au fost excluse din magistratură pe motive disciplinare sau care au suferit o condamnare pentru fapte de corupţie ori legată de exercitarea funcţiei de judecător sau procuror ar putea pe viitor să nu mai beneficieze de pensia de serviciu, ci să primească o pensie obişnuită, potrivit propunerii preşedintelui CSM, Horaţius Dumbravă.

Atât preşedinta Secţiei de contencios administrativ şi fiscal al ÎCCJ, Gabriela Bârsan, cât și judecătoarea Iuliana Puşoiu sunt acuzate de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.  De asemenea, în acest caz, procurorii au acuzat de cumpărare de influenţă pe avocata Claudia Gherbovan Silinescu şi pe omul de afaceri Gabriel Chiriac.

"În perioada mai 2010 - mai 2011, învinuitele Bârsan Gabriela Victoria şi Puşoiu Iuliana au primit, în mod repetat, de la învinuiţii Gherbovan-Silinescu Claudia şi Chiriac Gabriel diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris - Franţa. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal", potrivit anchetatorilor, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: Iuliana_Puşoiu, CSM, DNA, pensionareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image