2018-12-16 10:23


CEZ a vândut către Nuclearelectrica acţiunile la firma care construieşte reactoarele 3 şi 4

 |  14:21
CEZ a vândut către Nuclearelectrica acţiunile la firma care construieşte reactoarele 3 şi 4

Grupulceh de utilităţi CEZ a vândut pachetul de 9,15% din acţiunile pe care ledeţinea la EnergoNuclear, compania care construieşte reactorele nucleare 3 şi 4la centrala de la Cernavodă, către producătorul de energie deţinut de statNuclearelectrica.

"Acţiunileau fost vândute la valoarea nominală către Nuclearelectrica, acţionarulmajoritar în finalizarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4 ale centraleinucleare româneşti Cernavodă. Tranzacţia se aliniază intenţiei afirmate agrupului CEZ de a concentra principalele investiţii în Republica Cehă şi înconsolidarea achiziţiilor existente din străinătate", se arată într-uncomunicat al CEZ.

Vânzareaacţiunilor CEZ la EnergoNuclear a avut loc ca urmare a deciziei grupului ceh dea renunţa la proiect. Valoarea tranzacţiei este de 7,4 milioane lei (1,7milioane euro).

Societateamixtă EnergoNuclear, constituită pentru construcţia celor două reactoare, estecontrolată în proporţie de 51% de stat, prin Nuclearelectrica. Astfel, în urmatranzacţiei, participaţia Nuclearelectrica va creşte la 60,15% din capitalulEnergoNuclear.

Ceilalţiacţionari sunt RWE (Germania), Enel (Italia) şi GDF SUEZ) Franţa), fiecareavând câte 9,15% din titluri, în timp ce ArcelorMittal România şi Iberdrola(Spania) deţin câte 6,2% din acţiuni.

Construcţiacelor două unităţi nucleare, care vor cumula aproximativ 1.400 MW, va dublaputerea instalată în centrala de la Cernavodă, operată de compania de statNuclearelectrica. Cele două reactoare aflate în funcţiune asigură aproximativ20% din producţia de electricitate la nivel naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...