2017-01-24 17:20


CFR Călători îndeamnă cetăţenii să călătorească doar dacă este absolut necesar

 |  19:07

Consilierul CFR Călători, Adrian Vlaicu, a făcut un apel pentru ca cetăţenii care călătoresc în această perioadă să o facă doar dacă este absolut necesar. Acesta a avertizat că în cursul zilelor de luni şi marţi, în zonele în care s-a instituit Codul Portocaliu, mai multe trenuri să fie anulate, iar altele să aibă întârzieri majore la plecarea şi sosirea în gările de pe trasee.

„Facem un apel către public şi, pentru mâine şi poimâine (luni şi marţi - n.r.), rugăm publicul care doreşte să călătorească să o facă doar dacă are absolută nevoie. În zonele afectate de Codul portocaliu de ninsori, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, sunt posibile anulări de trenuri, căutându-se să se menţină câte un tren pe relaţie, astfel încât să nu existe localităţi izolate. În aceste condiţii, este posibil să existe întârzieri majore ale trenurilor în circulaţie”, a declarat Adrian Vlaicu, în cadrul unui briefing de presă susţinut la Ministerul Transporturilor.

Până în prezent au fost anulate 200 de trenuri de călători dintr-un total de 1.947 de trenuri aflate în programul zilnic normal. Vlaicu a mai declarat că sunt închise şapte linii feroviare, iar alte 11 sunt afectate de restricţii, acest fapt însemnând că în locul locomotivelor electrice sunt folosite cele de tip diesel. „La această oră nu se înregistrează întârzieri majore la trenurile de călători. Întârzierile se situează la 20-25-30 de minute. Dar, pentru mâine şi poimâine (luni şi marţi - n.r.) se pot înregistra întârzieri majore”, a mai declarat Vlaicu, potrivit Agerpres.

Călătorii care şi-au achiziţionat bilete în avans îşi pot recupera banii prin prezentarea la agenţiile CFR sau la casele de bilete din gară. Totodată, consilierul CFR Călători a precizat că în gările aflate în zonele de sud şi sud-est ale ţării nu vor fi emise bilete în avans pentru zilele următoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: CFR apel calatori, tren inzapezit, intarzieri trenuri CFR, Vlaicu consilier CFRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GINA
12 Feb 2012

maer dorin , mai esti director general ? mare nesimtit !
Random image