2017-01-19 23:59

ULTIMA ORA


Charles Dickens, omagiat de Google la 200 de ani de la naştere

 |  14:01
Charles Dickens, omagiat de Google la 200 de ani de la naştere

Marţi, 7 februarie, se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, figură emblematică pentru cultura internaţională şi unul dintre cei mai prolifici şi influenţi romancieri britanici. Cu această ocazie Google şi-a modificat, logoul pentru a-l omagia pe marele scriitor.

Noul logo al Google prezintă personaje clasice din opere ale lui Charles Dickens, precum Ebenezer Scrooge din "The Christmas Carol" şi Pip din "Great Expectations". Astfel că şapte personaje din operele romancierului britanic încadrează literele din cuvântul Google, care apare scris ca şi cum ar fi caligrafiat cu peniţa. De asemenea, grafica omagială este realizată ca şi cum ar fi o imagine dintr-o carte de poveşti, incluzând şi scene cu personajele lui Dickens.

Festivităţi în onoarea lui Charles Dickens

Mai multe festivităţi sunt organizate în Marea Britanie în cinstea celor 200 de ani de la naşterea marelui scriitor. Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall vor conduce festivităţile din Regatul Unit şi Charles va depune o coroană de flori pe mormantul lui Dickens, la Westminster Abbey, unde a fost îngropat în 1870.

Viaţa lui Charles Dickens

Pe 2 aprilie 1836 se căsătoreşte cu Catherine Hogarth, împreună cu care va avea zece copii. În acest an acceptă un post de editor la Bentley's Miscellany, unde va rămâne până în 1839. Alte doua ziare la care a publicat foarte mult au fost Household Words şi All the Year Round.

În 1868 divorţează de soţia sa, dar aceasta va locui la Gad's Hill până la moarte. Dickens continuă să lucreze şi să facă turnee de promovare a romanelor sale, iar în 1868 face a doua călătorie în SUA, unde remarcă schimbările survenite în urma Războiului Revenit în Anglia, deasemenea îşi continuă turneele în Scoţia şi Irlanda. În timpul unui astfel de turneu suferă un prim infarct în anul 1869 după care urmează o perioadă de odihnă. Pe 2 decembrie 1867 are prima întâlnire cu cititorii în Statele Unite, la New York. Aceste întâlniri cer însă mult efort şi vor contribui la deteriorarea stării lui de sănătate. Pe 9 iunie 1870, Dickens moare în urma unui atac de cord. Scriitorul şi-a dorit să fie înmormântat la catedrala Rochester, dar se odihneşte la Mănăstirea Abbey, în colţul poeţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-25

TAGURI: Charles _Dickens, omagiat, google, 200_de_ani, nastereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image