2017-01-20 13:56

ULTIMA ORA


Cheltuieli de criză: Primăria Craiova a cheltuit un milion de euro pentru becuri de Crăciun

 |  13:01
Cheltuieli de criză: Primăria Craiova a cheltuit un milion de euro pentru becuri de Crăciun

Camerade Conturi Dolj a sesizat, în august 2010, Agenţia Naţională de Monitorizare şiReglementare a Achiziţiilor Publice în cazul achiziţiei de către PrimăriaCraiova, în 2009, a unui sistem de "iluminat festiv", arătând căestimarea valorii acestui produs s-a făcut "exclusiv" pe bazapreţurilor practicate de firma care şi-a adjudecat licitaţia, fără camunicipalitatea să analizeze şi preţurile pe aceleaşi produse ale altorsocietăţi.

Potrivitactului de control al Camerei de Conturi Dolj, municipalitatea craioveană nu aestimat valoarea contractului de achiziţie publică şi nu a întocmit caietul desarcini pentru achiziţionarea sistemului de iluminatul festiv, care a fostcontractată cu firma MK ILUMINATIONS.

"S-aconstatat că în nota de fundamentare întocmită de Direcţia Servicii Publice dincadrul Primăriei Municipiului Craiova s-a înscris o valoare de 5.300.000 lei ,fără ca aceasta să fie însoţită de calcule sau obţiunile avute în vedere pentrususţinerea valorii estimate", se arată în raportul de control al Camereide Conturi Dolj.

Conformsursei citate, estimarea valorii contractului de achiziţie a sistemului deiluminat s-a făcut "exclusiv" pe baza preţurilor practicate de firmacare şi-a adjudecat licitaţia , SC MK ILUMINATIONS din Hunedoara.

Deasemenea, caracteristicile tehnice ale produselor din lista de preţuri a firmeiMK ILUMINATIONS sunt "identice cu cele înscrise în caietul desarcini" întocmit de Primăria Craiova.

"Dincele prezentate rezultă că Primăria municipiului Craiova, pentru a estimavaloarea contractului de achiziţie publică, a ţinut cont numai de preţurilepracticate de firma MK ILUMINATIONS, fără a analiza şi preţurile practicate,pentru aceleaşi produse, de alte societăţi", se mai arată în actul decontrol.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image