2017-01-21 06:19

ULTIMA ORA


Chiliman: PDL urmăreşte să pună mâna pe banii bucureştenilor, prin Legea Capitalei

 |  13:17
Chiliman: PDL urmăreşte să pună mâna pe banii bucureştenilor, prin Legea Capitalei

PrimarulSectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a acuzat, miercuri, la o dezbatere aAsociaţiei Pro Democraţia, că, prin proiectul de lege a Capitalei, iniţiat dePDL, se urmăreşte desfiinţarea sectoarelor şi ca actuala majoritate din CGMB şiElena Udrea să pună mâna pe toţi banii bucureştenilor.

"Proiectulde lege, pe care am reuşit să pun mâna chiar dacă nu într-un mod foarteoficial, pe care îl promovează reprezentanţii PDL, conţine de fapt desfiinţareade facto a sectoarelor şi a rolului primarilor de sector, pentru că sedesfiinţează consiile de sector, primarul ales şi în locul lui e numită opersoană, probabil, de majoritatea din Consiliul General. Deci, e înfrântă voinţaunor cetăţeni care sunt practic eliminaţi de la această alegere. Se eliminădreptul cetăţenilor de a-i sancţiona pe cei aleşi pentru greşelile pe care lefac, prin nealegerea lor ulterioară şi, de asemenea, această poveste cu bugetulconsolidat, care e doar o poveste, depinde cum e ambalată. Această poveste areîn spatele ei un singur scop: ca actuala majoritate din Consiliul General şipreşedinta PDL Bucureşti, doamna Udrea, să pună mâna pe toţi baniibucureştenilor. În rest, sunt vorbe şi cu vorbele poţi să încerci să ambalezilucrurile cum vrei", a declarat Andrei Chiliman.

Primarulsectorului 1 a adăugat dezvoltarea neunitară a Capitalei este cauzată deprimarii generali de după 1992 şi de consilierii generali, pentru că primarulşi CGMB au aprobat Planul Urbanistic de Dezvoltare a oraşului, care a fostmodificat de peste o mie de ori în ultimii zece ani, "pe intereseparticulare ale unor cetăţeni, şi nu pe interesele reale ale oraşului şi alebucureştenilor".

"Atâtavreme cât primarul general şi Consiliul General au făcut din planul urbanisticde dezvoltare a oraşului Bucureşti un instrument de satisfacere a unor interesepesonale, sigur că au apărut diferenţe între sectoare. Atâta vreme cât primarulgeneral, oricare a fost el, nu s-a preocupat de problemele mari, de circulaţie,de transport în comun ale oraşului, pentru că probabil că nu i-a păsat, şiConsiliul General a făcut absolut acelaşi lucru, evident că lucrurile au ajuns acolounde sunt azi. Dacă se doreşte o politică unitară, Planul urbanistic trebuiebătut în cuie şi să nu fie modificat o dată la două săptămâni", a mai spusChiliman.

PreşedintelePDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, vineri, că proiectul legii Capitalei vafi definitivat săptămâna viitoare, menţionând că există două variante dereorganizare a Bucureştiului şi că PNL Bucureşti a exagerat şi a demonstrat reacredinţă prin atacul al adresa organizaţiei PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image