2017-01-24 05:08


China este pregătită să ajute Spania în lupta contra crizei economice

 |  13:33
China este pregătită să ajute Spania în lupta contra crizei economice

Chinaeste pregătită să ajute Spania să iasă din criza economică şi financiară, adeclarat ambasadorul Chinei la Madrid, Zhu Bangzao.

Vicepremierulchinez Li Keqiang va efectua, începând de marţi, o vizită de trei zile înSpania, cu ocazia căreia va discuta cu autorităţile locale despre dificultăţilefinanciare ale Madridului, într-un moment în care mai multe ţări din zona eurose confruntă cu o criză a datoriilor suverane. Europa reprezintă cea mai marepiaţă pentru exporturile chineze.

Discuţiiledintre oficialul chinez, premierul spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, şiministrul de Finanţe, Elena Salgado, "vor juca un rol crucial" înprocesul de stabilizare financiară, a asigurat ambasadorul chinez, citat deagenţia China Nouă.

Dialogulse va concentra pe extinderea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şiva permite recâştigarea încrederii investitorilor, a menţionat Zhu.

Economiaspaniolă, a cincea ca mărime din Uniunea Europeană, a intrat în recesiune în aldoilea semestru din 2008 şi îşi revine foarte lent.

Recent,China a asigurat că este pregătită să ajute economiile europene cu cele maimari expuneri la o criză a datoriilor. La sfârşitul anului trecut, Beijinguls-a arătat îngrijorat de capacitatea statelor din Europa de a lupta contracrizei datoriilor suverane şi a anunţat că şi-ar putea investi rezervelevalutare în Uniunea Europeană.

Înacest context, China s-a angajat să subscrie la emisiunile de obligaţiuni aleGreciei şi Portugaliei, dar fără a preciza detalii legate de aceste investiţii.

LiKeqiang, considerat un posibil succesor al premierului Wen Jiabao, va efectua,de asemenea, vizite în Marea Britanie şi Germania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image