2017-01-19 09:14

ULTIMA ORA


China Town a inaugurat un complex comercial cu 1.240 magazine. Boc: Va fi un punct de atracţie turistică pentru români şi străini

 |  15:13

Compania China Town România, controlatăde investitori chinezi, a inaugurat marţi, la Afumaţi, în apropiere de Bucureşti,un complex comercial cu 1.240 de magazine, în urma unei investiţii de 27milioane euro, informează Mediafax.

Unitatea include şi 200 dedepozite permanente şi 200 depozite provizorii.

Directorul executiv al China Town şi preşedinteal Camerei de Comerţ Bilaterale China-România, Alexandru Ioan, a declarat că95% dintre unităţile comerciale sunt vândute, iar restul sunt destinate închirierii.

"Contractul de închirierepe care îl încheiem se desfăşoară pe o perioadă de trei ani. În primul an,chiriaşii nu plătesc nimic, în al doilea an chiria este de 10 euro pe metru pătrat/lună,iar în al treilea an se plătesc pe lună 12 euro pe metru pătrat", a spusmarţi Alexandru Ioan.

La momentul inaugurării, multemagazine nu erau deschise, însă Ioan a motivat că proprietarii sunt înconcediu.

El a mai spus că unitateacomercială se adresează în principal clienţilor persoane juridice.

Complexul Comercial din Afumaţiva asigura circa 3.000 locuri de muncă, incluzând personalul magazinelor.

Unitatea inaugurată marţireprezintă prima etapă a unui proiect de investiţii de peste 100 milioane euro,care se va desfăşura pe o suprafaţă de 40 hectare şi va include 3.275 de spaţiicomerciale şi 1.380 depozite logistice.

În etapa a doua aproiectului, care ar putea începe anul viitor, vor fi construite 300 de casetradiţionale chinezeşti, iar în a treia etapă va fi realizat un complex rezidenţialcu blocuri, grădiniţe, şcoli şi parc de distracţie.

Premierul Emil Boc, prezent la inaugurareacomplexului comercial China Town, a apreciat că investiţia va reprezentainclusiv un punct de atracţie turistică pentru români şi străini.

"Toţi cei care iubimstilul de viaţă chinezesc, produsele chinezeşti, vom găsi aici un loc depetrecere a timpului liber şi de cumpărături", a spus Boc.

El i-a invitat pe oameniide afaceri chinezi să investească şi în energie, transporturi şi mediu, prinproiecte de parteneriat public-privat, susţinând că România se află, datorităstabilităţii economice, într-o situaţie mult mai bună decât unele ţări din zonaeuro.

"Este cel mai bunmoment pentru a investi în România", a spus Boc oamenilor de afacerichinezi prezenţi la inaugurarea complexului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image