2016-12-10 03:25

ULTIMA ORA


China va crește investiţiile în Europa

 |  08:08
China va crește investiţiile în Europa

Cu ocazia deschiderii „Forumului de vară” de la Davos, premierul chinez, Wen Jiabao, a declarat că unul dintre obiectivele principale ale Chinei îl reprezintă creșterea investiţiilor în Europa. Wen Jiabao şi-a exprimat „speranţa” că liderii principalelor state europene privesc cu curaj relaţiile cu China din punct de vedere strategic și s-a arătat încrezător în capacitatea statelor europene de a-şi reface economiile.   China, cea de-a doua mare economie a lumii, dispune de peste 3.000 de miliarde de euro în rezerve valutare. Statul chinez a investit o parte din acești bani în active în euro și încearcă să susţină Grecia, Spania şi Portugalia. Deși autoritățile italiene discută cu investitorii chinezi pentru deschiderea unor posibile complexe industriale, Roma a oferit asigurări, marţi, că nu a solicitat ajutor din partea Chinei care ar fi încercat să-i cumpere datoriile, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01

TAGURI: China, Europa, investiții, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

România primește 660 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții Guvernul a aprobat, joi, două proiecte de lege privind aprobarea contractelor-cadru de finanţare... Acum 18 ore | (0)
Provident: românii reuşesc să facă economii. 34% din oameni pot face investiţii Un studiu realizat de Provident Financial România arată că 75% din români au venituri care să... 23 Noi 2016 | (0)