2016-10-22 01:23

ULTIMA ORA


China va crește investiţiile în Europa

 |  08:08
China va crește investiţiile în Europa

Cu ocazia deschiderii „Forumului de vară” de la Davos, premierul chinez, Wen Jiabao, a declarat că unul dintre obiectivele principale ale Chinei îl reprezintă creșterea investiţiilor în Europa. Wen Jiabao şi-a exprimat „speranţa” că liderii principalelor state europene privesc cu curaj relaţiile cu China din punct de vedere strategic și s-a arătat încrezător în capacitatea statelor europene de a-şi reface economiile.   China, cea de-a doua mare economie a lumii, dispune de peste 3.000 de miliarde de euro în rezerve valutare. Statul chinez a investit o parte din acești bani în active în euro și încearcă să susţină Grecia, Spania şi Portugalia. Deși autoritățile italiene discută cu investitorii chinezi pentru deschiderea unor posibile complexe industriale, Roma a oferit asigurări, marţi, că nu a solicitat ajutor din partea Chinei care ar fi încercat să-i cumpere datoriile, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01

TAGURI: China, Europa, investiții, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Lectura de weekend: IMAGINEAZĂ-ŢI JOHN, DOAR IMAGINEAZĂ-ŢI (epsidoul 1) —John! Numele meu este John! John! Când o să înţelegi... 14 Oct 2016 | (1)
CHINA OPEN. Simona caută revanşa cu Shuai Zang Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua astăzi, nu înainte de ora 14.30,... 05 Oct 2016 | (0)