2017-01-17 06:47

ULTIMA ORA


Chivu, Dorinel Munteanu şi Nicolae Badea, citaţi ca martori în dosarul transferurilor de fotbalişti

 |  14:37
Chivu, Dorinel Munteanu şi Nicolae Badea, citaţi ca martori în dosarul transferurilor de fotbalişti

Fundaşulechipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, va fi citat ca martor latermenul din 13 aprilie în dosarul transferurilor, în care sunt cercetate 12transferuri ale unor fotbalişti români.

Alăturide internaţionalul român vor mai fi citaţi antrenorul formaţiei Oţelul Galaţi,Dorinel Munteanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo,Nicolae Badea, şi foştii fotbalişti Ion Sburlea şi Denis Şerban.

Înschimb, managerul sportiv al clubului Astra Ploieşti, Florin Prunea, şi fostultrezorier al Federaţiei Române de Fotbal, Marian Albu, vor fi aduşi cu mandat,deoarece au absentat la şedinţa de astăzi.

Căpitanulechipei naţionale a României are programat la 12 sau 13 aprilie meciul returdin sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ProcuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008,pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu,Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuareade tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi dinstrăinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane dedolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patrucluburi de fotbal.

Înrechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti româniefectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şiOţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Estevorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean PohangSteelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers,realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves,realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa laVfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutatla F.C. Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat înianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti laDinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureştila Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la AjaxAmsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa laPanathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureştila Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing,în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea -din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image