2017-01-23 12:27


Cinci jandarmi au fost puşi sub acuzare în dosarul dispariţiei focoaselor

 |  13:42
Cinci jandarmi au fost puşi sub acuzare în dosarul dispariţiei focoaselor

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureştiau dispus, miercuri, începerea urmăririi penale împotriva a cinci jandarmi, subaspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în dosaruldispariţiei a patru lăzi ce conţineau 80 de focoase de rachetă, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, expertizamultidisciplinară biologico-criminalistică dispusă se află în curs de efectuare.

De asemenea, a fost efectuat testul poligraf, în total fiind testate 10persoane, urmând ca, de îndată ce rezultatele vor fi comunicate, procurorii săexamineze şi să stabilească relevanţa acestora în vederea lămuririiîmprejurărilor de fapt ale cauzei.

Pe 16 iulie, în jurul orei 15,30, lucrătoridin cadrul Staţiei Căilor Ferate Romane (CFR) Giurgiu Nord au descoperit cădintr-un tren au dispărut patru lăzi ce conţineau obiecte cu specific militar.

După trei zile, procurorii şi poliţiştii au reuşit să recupereze treidintre lăzile cu focoase, pe care le-au găsit într-o fântână secată de lamarginea unei păduri, la aproximativ 4 kilometri de localitatea ilfoveanăChitila.

Cea de-a patra ladă a fost identificată pe o stradă din localitatea Chitila,prezenta urme de ardere a părţii din lemn şi s-a constatat că aceasta a fostdeschisă, iar din interior fuseseră sustrase cele 20 focoase.

Dintre acestea, 19 au fost găsite într-un sac, într-o zonă de arbuştidin pădurea Chitila. Un singur focos nu a fost găsit până în prezent, iarcăutările sunt continuate în toată zona.

Potrivit unor surse judiciare, mecanicul trenului care transportafocoasele ar fi oprit, sâmbătă, în localitatea Stăneşti de lângă oraşulGiurgiu, pentru a vinde ilegal 70 de litri de motorină, fără ca jandarmii carepăzeau garnitura să intervină.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image