2019-01-22 00:15


Cinci poliţişti învinuiţi în cazul permiselor din Capitală, ei primeau acasă bani de la instructori

 |  16:59
Cinci poliţişti învinuiţi în cazul permiselor din Capitală, ei primeau acasă bani de la instructori

Îndosarul permiselor din Bucureşti sunt învinuiţi cinci poliţişti care suntacuzaţi că au primit bani de la instructori auto chiar în locuinţele personale sause întâlneau cu aceştia în benzinării sau în alte locaţii pentru a primiinformaţii despre "clienţi", spun procurorii Parchetului Capitalei.

Purtătorulde cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti, Bogdan Staicu, a declarat,miercuri, că, pe lângă cei cinci agenţi de poliţie, în dosar mai sunt învinuiţinouă instructori auto.

Dintrecei 14 învinuiţi, o parte au fost deja reţinuţi şi sunt audiaţi la sediulDirecţiei Generale Anticorupţie.

Potrivitlui Staicu, persoanele care doreau să aibă certitudinea că vor trece fărăprobleme proba practică a examenului auto dădeau agenţilor de poliţie sumecuprinse între 200 şi 300 de euro prin intermediul instructorilor lor.

Baniierau daţi fie direct instructorului care îi remitea poliţistului, fieinstructorului, prin intermediul altui instructor, care se cunoştea cu agenţiide poliţie.

Anchetatoriiau stabilit că instructorii şi poliţiştii s-au întâlnit în mai multe locaţii,la benzinării sau chiar la domiciile agenţilor de poliţie. Atunci, instructoriile remiteau poliţiştilor banii primiţi precum şi bileţele cu date desprecandidaţi, precum numele acestora, ore sau termene când trebuia să fieexaminaţi. În timpul percheziţiilor s-au găsit diverse bileţele cu astfel dedate ale unor candidaţi.

Staicua precizat că ancheta a vizat doar proba practică, deoarece până la acestmoment nu s-au descoperit falsuri privind proba teoretică în acest caz.

Potrivitprobelor existente la dosar, instructorii discutau cu poliţiştii codificat, petelefon, în legătură cu banii şi datele candidaţilor.

Întrebatcâte denunţuri au existat în acest dosar şi dacă au fost candidaţi care auplătit dar în final nu au fost admişi la proba practică, procurorul Staicu nurefuzat să dea detalii, precizând că operaţiunile de cercetare încă nu s-aufinalizat.

Cei14 învinuiţi sunt acuzaţi de dare şi luare de mită şi trafic de influenţă înlegătură cu obţinerea şi emiterea de permise auto. Procurorii au stabilit căfaptele ar fi fost săvârşite în perioada iunie - decembrie 2010.

Patrupercheziţii domiciliare au avut loc, miercuri dimineaţă, la Serviciul PublicComunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti,acţiunea fiind organizată de procurori ai Parchetului Tribunalului București șiofițeri ai DGA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...