2017-01-17 11:19

ULTIMA ORA


Circa 300.000 de oameni au protestat la Lisabona

 |  08:12
Circa 300.000 de oameni au protestat la Lisabona

Aproximativ 300.000 de oameni, veniţi din toată Portugalia, au protestat sâmbătă după-amiază, la Lisabona, împotriva măsurilor de austeritate prevăzute în cadrul planului de asistenţă financiară decis în luna mai de autorităţi.

Deşi poliţia nu a comunicat cifrele referitoare la numărul de manifestanţi, potrivit CGTP, principalul sindicat din ţară, care a organizat această zi de mobilizare, aproximativ 300.000 de oameni au mărşăluit în capitala portugheză.

Armenio Alves Carlos, secretar general al CGTP, care s-a adresat protestatarilor într-un discurs, criticând puternic măsurile programului de asistenţă financiară, a subliniat că 'aceasta este cea mai mare manifestaţie din ultimii 30 de ani'. Acest plan 'este un program agresiv faţă de muncitori şi interesul naţional (…) Austeritatea nu creează bogaţie. Ţara are nevoie... să respire, să trăiască şi să muncească', a explicat acesta, cerând o reevaluare a salariului minim, în prezent de 485 de euro brut.

Protestele au avut loc cu câteva zile înaintea celei de-a treia misiuni trimestriale efectuate de UE, BCE şi FMI, creditorii publici ai Portugaliei însărcinaţi să evalueze executarea planului de ajutor financiar adoptat în mai, în valoare de 78 de miliarde de euro. Astfel, Portugalia s-a angajat să pună în aplicare un program de austeritate ce prevede diferite creşteri de impozite, reducerea prestaţiilor sociale, o creştere bruscă a tarifelor transportului public sau chiar revizuirea codului muncii introducând un program de lucru flexibil şi eliminând zile de concediu, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-21

TAGURI: Lisabona, Portugalia, austeritate, protestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image