2018-12-10 10:45


Circa 40 de morţi în urma unui atac în Mexic

 |  07:56
Circa 40 de morţi în urma unui atac în Mexic

În urma unui atac la un cazinou din nordul Mexicului au murit

circa 40 de persoane. Atacul a fost comis de şase bărbaţi care au sosit la cazinou în două maşini și care ulterior au declanșat un incendiu.

Atacul s-a petrecut la ora locală 16.00 (24.00, ora României) în localitatea Monterrey din nordul Mexicului. Cazinoul cu o suprafaţă de 1.720 de metri pătraţi, a fost incendiat „cu lichide inflamabile, ca benzina” conform declarațiilor guvernatorului statului Nuevo Leon, Rodrigo Medina.

„Sunt aproximativ 40 de victime, dar cifra ar putea să crească”, a declarat procurorul Adrian de la Garza, aflat în vecinătatea sediului „Casino Royal” din localitatea Monterrey unde s-a produs atacul. Preşedintele mexican, Felipe Calderon, a condamnat atacul împotriva cazinoului din Monterrey, prin intermediul contului său Twitter. „Cu profundă consternare îmi exprim solidaritatea cu Nuevo Leon şi cu victimele acestui act aberant de teroare şi barbarie”, a adăugat acesta, informează Agerpres.

Pompierii au avut nevoie de aproape patru ore pentru a stăpâni incendiul şi au spart pereţi pentru a ajunge la etajele superioare. Numărul mare de victime poate fi explicat prin faptul că auzind exploziile, persoanele care se găseau în interiorul cazinoului s-au refugiat în toalete sau birouri în loc să folosească ieşirea de urgenţă, fără să-şi imagineze că incendiul se va propaga atât de rapid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...