2017-01-19 04:21

ULTIMA ORA


Circa 75 de persoane rănite în urma unui accident aviatic

 |  10:24
Circa 75 de persoane rănite în urma unui accident aviatic

În timpul unui miting aviatic desfăşurat vineri, în Nevada, un avion de vânătoare s-a prăbuşit rânind circa 75 de persoane din public. Avionul de vânătoare era unul de epocă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, iar în accident pilotul și-a pierdut viața.

Deocamdată 25 de persoane sunt rănite în stare critică, 25 sunt rănite grav şi alte 25 sunt rănite uşor, potrivit declarației unui purtător de cuvânt al Autorităţii Regionale din Nevada pentru Servicii Medicale de Urgenţă, însă alte posibile victime din rândul publicului nu sunt cunoscute.

„Este un accident aviatic foarte mare, probabil cel mai mare produs în SUA în ultimele decenii”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt. Pilotul care se afla la manşa avionului, Jimmy Leeward din Ocala, Florida, a murit în accident după ce a pierdut controlul avionului la o întoarcere la joasă altitudine, iar modelul de epocă, P-51 Mustang, s-a izbit de pământ în apropierea publicului, potrivit Agerpres. Pilotul era proprietarul echipei Leeward Air Ranch Racing Team şi deținea o mare experienţă de zbor în demonstraţii aeriene. Alte surse susțin că, în afara pilotului, cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa sau că ar fi vorba de 12 morţi şi 75 de răniţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-05

TAGURI: Nevada, accident, avion, raniți, mitingComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image