2017-01-16 15:17

ULTIMA ORA


Circa 7.000 de militari americani vor părăsi Europa

 |  08:04
Circa 7.000 de militari americani vor părăsi Europa

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat, joi, că aproximativ 7.000 dintre cei 81.000 de militari staţionaţi în Europa vor fi retrași, în cadrul noii strategii de apărare a Statelor Unite şi măsurilor de austeritate care afectează bugetul Pentagonului.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, a confirmat declarația lui Panetta conform căreia SUA vor retrage două dintre cele patru brigade de luptă din cadrul forţelor terestre staţionate în Europa, adică aproximativ 7.000 de oameni.

Panetta a explicat că unităţi diferite vor înlocui aceste brigade de luptă, care sunt alcătuite fiecare din aproximativ 3.500 de militari din cadrul forţelor terestre americane (US Army) și a căror localizare nu a fost precizată.

Pe 5 ianuarie, preşedintele Barack Obama a prezentat noua strategie americană de apărare care prevede acordarea unei priorităţi strategice regiunilor Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu, dar şi o "evoluţie" a prezenţei militare americane în Europa. Decizia de retragere a militarilor din Europa se înscrie în noua strategie care reflectă cura de austeritate ce va afecta Pentagonul în cursul următorilor zece ani, însumând o economie în valoare de 487 de miliarde de dolari.

"Secretarul şi alţi oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului (Apărării) au purtat consultări strânse cu aliaţii noştri europeni în privinţa noii noastre direcţii strategice. Angajamentele noastre faţă de securitatea Europei şi NATO rămân intacte", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Conform datelor Pentagonului de la sfârşitul lui septembrie 2011, circa 81.000 de militari americani sunt prezenţi în Europa, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: SUA, militari, europaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image