2017-01-18 06:07

ULTIMA ORA


Circa 9.700 de persoane au protestat împotriva politicienilor

 |  09:38
Circa 9.700 de persoane au protestat împotriva politicienilor

Circa 9.700 de persoane din 60 de localităţi au scandat marţi, în a cincea zi de manifestații, lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, fiind deja anunţate noi proteste în ţară pentru miercuri, unele deja aprobate de primări.

În Piaţa Universităţii din Capitală, protestatarii au fluturat steaguri tricolore și au afişat lozinci pe care se putea citi 'Ocupaţi Piaţa, Ocupaţi România', 'A început pe Facebook, să se termine în stradă. Studenţi, ieşiţi din casă', 'România îşi doreşte copiii acasă', 'Respect şi Demnitate', ''Anticipate nu comasate'' etc. Reacţiile oamenilor au fost diverse după ce li s-au alăturat şi oameni politici, printre care liberalul Ludovic Orban - în Piaţa Universităţii din Capitală, sau social-democratul Radu Mazăre la Constanţa. După ce protestatarii au început să-l huiduie, reproşându-i că nu a făcut nimic cât timp a fost ministru, Orban a fost nevoit să plece în grabă. Radu Mazăre a făcut apel la Jandarmerie să nu mai genereze violenţe gratuite împotriva protestatarilor și s-a alăturat, marţi seară, manifestanţilor care protestau în faţa Prefecturii.

Un număr de 200 de persoane, printre care sindicalişti, reprezentanţi ai partidelor politice din opoziţie, membri ai galeriei echipei de fotbal FC Delta, dar şi simpli cetăţeni şi copii, au protestat marţi seară, la Tulcea, pentru prima oară de la începerea evenimentelor.

În centrul municipiului Târgu Mureş, o proclamaţie în 13 puncte a fost citită, marţi seară, în faţa celor aproximativ 300 de protestatari. Demisia actualului guvern şi a preşedintelui ţării, dar şi eliminarea din Parlament a senatorilor şi deputaţilor care au trecut în tabăra puterii sunt câteva dintre solicitările menționate în document. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, la nivel naţional, au fost înregistrate 9.700 de persoane care au participat la manifestaţii în 60 de localităţi, protestele continuând şi în alte oraşe şi judeţe din ţară - Zalău, Piteşti, Sibiu, Ploieşti şi Câmpina, Suceava, Cluj-Napoca, Oradea. Potrivit oficialilor Jandarmeriei, în Piaţa Universităţii din Capitală, marţi seară, în jurul orei 23,30 se mai aflau doar aproximativ 60 de persoane care au manifestat pașnic, iar în celelalte oraşe din ţară protestele erau deja încheiate, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-01

TAGURI: antiguvernamenta, antiprezidențial, protest, politicieniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image