2018-12-11 06:42


City Mall nu a atras investitori nici la a doua licitaţie, la preţul de 29,5 milioane de euro

 |  14:57
City Mall nu a atras investitori nici la a doua licitaţie, la preţul de 29,5 milioane de euro

City Mall, aflat în faliment, nu a atras investitorinici la a doua licitaţie programată pentru 20 aprilie, astfel că lichidatoruljudiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), va discuta cu creditorii altemodalităţi de valorificare a activului, inclusiv păstrarea acestuia în contulcreanţelor.

Sursedin piaţa imobiliară au declarat că nici pentru a doua licitaţie nu a fostcumpărat caietul de sarcini. Investitorii interesaţi aveau ca termen limităpentru depunerea documentaţiei de licitaţie data de 18 aprilie.

Preţulde vânzare a City Mall la a doua licitaţie a fost stabilit la 29,5 milioane deeuro, faţă de 33 milioane de euro cât voiau să obţină lichidatorii centruluicomercial la prima licitaţie, din 31 martie, de care însă nu a fost interesatniciun investitor.

"Nevom întâlni săptămâna aceasta cu creditorii să discutăm care va fi pasulurmător. S-ar puteadecide chiar ca mall-ul să nu mai fie vândut, să fie păstrat în contulcreanţelor sau să fie organizată o nouă licitaţie", adeclarat Radu Lotrean, partener al CITR.

Centrulcomercial a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principalacauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte afondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursacreditele contractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremearespectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane deeuro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat înzona Eroii Revoluţiei.

Potrivittabelului preliminar de creanţe prezentat de administratorul judiciar, celetrei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane deeuro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro),iar UniCredit Ţiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

Întotal, cele trei instituţii de credit au împrumutat Victoria Holding cu 67,3milioane de euro, pentru finanţarea achiziţiei centrului comercial şi pentruconstrucţia unei parcări.

Diferiţiifurnizori de servicii şi alţi parteneri de afaceri ai firmei, încadraţi încategoria creditorilor chirografari (creditori pe baza unui act sub semnăturăprivată), care nu au garanţii, au de recuperat 141,3 milioane lei (33 milioanede euro). Printre acest tip de creditori înregistraţi în tabelul preliminar alcreanţelor se numără APN European Retail Trust, proprietarul mall-ului, careare de recuperat 65 milioane de lei (15 milioane de euro), dar şi firma PorolisExpert, parte a fondului, cu 67 milioane de lei (16 milioane de euro).

CITR anunţa în februarie, când a publicat data primei licitaţii,că mai multe fonduri de investiţii, investitori din real estate şi dezvoltatoride mall-uri şi-au exprimat interesul de a participa la licitaţie. Oferta devânzare a fost promovată prin intermediul CB Richard Ellis Group şi Colliers International.

CityMall are o suprafaţă totală de 38.000 metri pătraţi, structurată pe treisubsoluri, parter şi patru etaje, oferind o suprafaţă de închiriat de 19.000metri pătraţi. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zonă de cafenele şirestaurante, precum şi un cinematograf operat de compania City Cinema.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...