2017-01-21 00:11

ULTIMA ORA


CJSU Vrancea cere declararea stării de alertă

 |  07:49
CJSU Vrancea cere declararea stării de alertă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea, la propunerea lui Marian Oprişan, vicepreşedinte al CJSU, menţine situaţia de urgenţă şi solicită acordul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru declararea stării de alertă, din cauza situaţiei existente la nivelul judeţului şi a atenţionării meteorologice privind codul portocaliu de ninsori abundente.

În baza articolului 4, aliniatul 1, litera a) şi b) din O.U.G. 21/2004, hotărârea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a fost luată, sâmbătă seara, 11.02.2012, în şedinţă extraordinară.  „Pe timpul stării de alertă se poate dispune orice măsură necesară pentru înlăturarea stării de forţă majoră”, potrivit articolului 4, aliniatul 2 , scrie realitatea.net.

Conform MapN, în seara zilei de sâmbătă, de la Bucureşti la Bacău, 10 tone de produse alimentare au fost transportate de două aeronave militare C-27 J SPARTAN, aparţinând Forţelor Aeriene, urmând ca ajutorul umanitar să fie preluat de militari de la Divizia 2 Infanterie care le vor distribui, cu autocamioane, în localităţi izolate din judeţul Vrancea, în baza solicitărilor adresate de autorităţile locale.

''Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din dispoziţia ministrului Apărării Naţionale, a luat această măsură din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care nu permit efectuarea zborurilor cu elicoptere, planificate iniţial pentru această seară. Prin grija Comandamentului Logistic Întrunit şi a Diviziei 1 Infanterie, începând de sâmbătă noaptea vor fi executate, de asemenea, transporturi de produse alimentare, cu autocamioane, către localităţi izolate de ninsori din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Teleorman'', se precizează într-un comunicat MApN .

Armata este pregătită să intervină terestru, aerian şi naval, la solicitarea autorităţilor publice centrale şi locale din zonele afectate de viscol şi ninsorile abundente, pentru salvarea vieţilor puse în pericol, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea căilor de acces, a declarat sâmbătă ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, la întâlnirea cu autorităţile locale din judeţele Vrancea şi Buzău, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-21

TAGURI: Vrancea, CJSU, cod_portocaliu, alertăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image