2018-12-15 09:35


"Clienții" UNPR, susținuți din banii primăriei lui Onțanu

 |  09:37
"Clienții" UNPR, susținuți din banii primăriei lui Onțanu

Două firme de pază, care își desfășoară activitățile în Sectorul 2, au semnat contracte solide cu administrația condusă de primarul UNPR, Neculai Onțanu.  Firmele au obținut de la Administrația Domeniului Public (ADP) circa 3 milioane de euro, sumă care acoperă aproape jumătate din valoarea totală a afacerilor acestora.

Actualul secretar general UNPR, Alin Berbecaru, conduce una din firme.

Anunțurile de atribuire a două contracte privind servicii de pază, protecție și supraveghere pentru unele obiective de pe raza Sectorului 2 au fost făcute publice pe site-ul guvernamental de licitații publice (SEAP).

SC Ares Guard, apropiată primarul Onțanu, unica firmă participantă la negociere, a obținut și contractul în sumă de 4,37 milioane lei cu TVA (1,04 milioane euro).

Alin Berbecaru a fost director al societății Ares Guard în 2004. La datele de contact ale companiei Ares Guard figurează o adresă de e-mail a soției acestuia, Rodica Berbecaru, care pe 30 aprilie 2010 era director la societatea MARO 2002, potrivit ultimei declarații de avere a soțului. Firma pe care aceasta o conduce are ca obiect principal de activitate repararea aparatelor electrocasnice și apare pe site-ul Ministerului de Finanțe ca având aceeași adresă cu societatea Ares Guard SRL, respectiv Șos. Mihai Bravu nr. 85-93. Rodica Berbecaru a încasat de la această companie dividende de 19.905 lei și un salariu anual de 6.535 lei.

În prezent, Ares Guard SRL este deținută în totalitate de Diana Cristina Vencu, aceasta fiind înregistrată la Registrul Comerțului ca unic acționar și administrator.

Al doilea beneficiar al contractelor cu primăria lui Onțanu este firma de pază și protecție SC Protstar SRL.

La negocierea atribuirii contractului a fost prezent tot un singur ofertant.

SC Protstar SRL este controlată în proporție de 30% de Jenica Tănăsescu, restul de 70% din acțiuni fiind deținute de fiul, Daniel Tănăsescu.

Aceste firme de pază și protecție sunt responsabile de paza parcurilor din Sectorul 2.

Contractele sunt valabile până pe data de 31 decembrie 2011. Ares Guard SRL supraveghează 14 obiective (Sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 2, Parc Obor, Parc Florilor, Parc Lunca Florilor, Parc Naţional, Parc Morarilor, Parc Icoanei, Parc Ion Voicu, Parc Cinema Floreasca, Parc Tei, Parc Plumbuita 1 şi 2, Pasaj pietonal Colentina, Pasaj pietonal Calea Moşilor, Parc Păsărani), iar Protstar SRL are în sarcină 9 obiective (Parc Cosmos, Parc Motodrom, Parc Rodica, Sera Administraţiei Domeniului Public Sector 2 din oraşul Voluntari, Sera Administraţiei Domeniului Public Sector 2 din oraşul Pantelimon, Parc Tolbuhin, Parc Petricani, Parc Sfântul Pantelimon, Sediul Administraţiei Domeniului Public Sector din Parcul Tei).

Intervenția societăților particulare de pază, în condițiile în care Poliția Locală Sector 2 are atribuții similare, ar fi necesară în opinia conducerii Primăriei Sectorului 2 pentru că  “prin OUG 63/ 2010 au fost disponibilizaţi un număr de 124 de poliţişti locali ai Primăriei Sectorului 2. Din acest motiv, Poliţia Locală nu mai are efectivele necesare pentru asigurarea pazei în parcuri şi se ocupă doar de ordinea publică şi monitorizarea camerelor de supraveghere montate în Sectorul 2. Pentru asigurarea protecţiei bucureştenilor care merg în parcuri în vederea recreării s-a decis angajarea unor firme de specialitate care să supravegheze aleile şi să preîntâmpine comiterea actelor de tâlhărie, furturi sau atacuri cu violenţă, precum şi distrugerea dotărilor şi a zonelor verzi”.  Însă cele două firme de pază primeau contracte de la primăria lui Onțanu și înainte de disponibilizarea polițiștilor locali, potrivit .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-25

TAGURI: SC Ares Guard, Protstar SRL, Neculai Onțanu, UNPR
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MATEI
24 Oct 2011

Firmele respective se datoreaza lipsei de personal generata de reducerea numarului de politisti locali. Cineva trebuie sa asigure ordinea, nu? Nu vad de ce se face atata tam-tam pe acest subiect. .
RADU
24 Oct 2011

Cum de ce? Nu este clar ca se incearca denigrarea UNPR-ului prin orice mijloace posibile si de catre oricine s-ar preta la asa ceva? Le e frica USL-asilor de UNPR si incearca prin toate mijloacele sa schimbe perceptia fata de acest partid din ce in ce mai apreciat.
TITI
24 Oct 2011

Daca nu erau cele 2 erau altele 2 asa ca ... CARE E PROBLEMA? Ontanu da de mancare la vreo 150 de agenti de paza!
LIRA
25 Oct 2011

...si clientii PDL sunt sustinuti din banii primariei lui Negoita sau Poteras iar clientii PSD sunt abonati la banii primariei lui Mazre, etc. Ce e nou in asta?
CIOBANU
25 Oct 2011

Nu uitati contractele de zeci de milioane de euro facute de guvernarea Tariceanu in 2007-2008. Acolo sunt adevaratele lipitori la sacul primariilor Bucurestiului, nu astea de la sectorul 2.
BUCUR
25 Oct 2011

Ce sa faca primaru daca la licitatie vine o singura firma? Sa-si faca si primaria firma ca sa aiba ailalta rival de ochii lumii?
VALER
25 Oct 2011

A inceput campania baieti. Ontanu e un adversar redutabil, asa ca artileria murdara a USL a inceput bombardamentele. Putina decenta si fair-play nu v-ar strica pentru ca oricum va agitati degeaba. Tot Ontanu iese primar!
Random imageUltimele stiri


loading...