2018-12-15 03:02


CM Rugby – Bronz pentru Australia, după 21-18 cu Ţara Galilor

 |  12:48
CM Rugby – Bronz pentru Australia, după 21-18 cu Ţara Galilor

Australia a câştigat, vineri, pe Eden Park din Auckland, meciul pentru locul 3 al Cupei Mondiale de rugby, învingând cu scorul de 21-18 (7-3) Ţara Galilor, după una dintre cele mai frumoase partide ale actualei ediţii, a 7-a, a competiţiei. Victoria australienilor a fost meritată, dar dacă succesul ar fi aparţinut galezilor nu s-ar fi putut spune că aceştia au luat pe nedrept medaliile de bronz, atât de echilibrat a fost jocul, ilustrat inclusiv de raportul de eseuri: 2-2.

Aşadar, punctele australienilor au fost reuşite prin 2 eseuri, reuşite de Berrick Barnes şi Ben McCalman, Barnes marcând şi printr-un dropgol, în timp ce James O'Connor a punctat prin 1 transformare şi 2 lovituri de penalitate. Ţara Galilor a înscris 2 eseuri - Shane Williams şi Leigh Halfpenny, Stephen Jones a transformat o dată, punctând şi printr-o lovitură de penalitate, iar James Hook şi-a trecut şi el în palmares o lovitură de penalitate.

Învingători anul acesta în Tri-Nations, australienii şi-au onorat postura de lideră a Emisferei Sudice, iar Ţara Galilor, echipa care se poate considera chiar nedreptăţită la actuala ediţie (două înfrângeri la un punct, 16-17 cu Africa de Sud, încă deţinătoare a titlului mondial, 8-9 cu Franţa, în semifinale, după ce a evoluat 60 de minute în inferioritate), a reprezentat cum nu se poate mai spectaculos Emisfera Nordică. De altfel, cea mai frumoasă fază de până acum a Cupei Mondiale a fost cea a ultimului eseu al meciului de vineri, marcat de galezi, prin fundaşul Halfpenny, după nu mai puţin de 32 de faze de joc, în 7 minute de fixări şi reluări de şarje.

În faţa a 53.013 spectatori, arbitrul englez Wayne Barnes a condus formaţiile:

Australia: Beale (Horne 10) - O'Connor, Ashley-Cooper, Barnes, Ioane - Cooper (A. Fainga'a 22), Genia (Burgess 68) - Pocock, McCalman, Higginbotham - Sharpe (Simmons 46), Horwill (căpitan) (Samo 71) - Ma'afu (Alexander 60), Polota Nau (S. Fainga'a 52), Slipper.

Ţara Galilor: Halfpenny - North, J. Davies (Sc. Williams 70), Roberts, Sh. Williams - Hook (S. Jones 51), Phillips (L. Williams 64) - Faletau, R. Jones (Powell 64), Lydiate - Br. Davies, Charteris (A. W. Jones 53) - James (Bevington 64), Benettt (Burns 70), G. Jenkins (căpitan)

Duminică, de la ora 21,00 (locală, ora 11,00, ora României, în direct pe Digisport 2), tot pe Eden Park din Auckland se dispută finala celei de-a 7-a ediţii a Cupei Mondiale, dintre Noua Zeelandă şi Franţa, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...