2017-01-21 08:20

ULTIMA ORA


Coaliţia ar putea desemna un premier tehnocrat

 |  11:35
Coaliţia ar putea desemna un premier tehnocrat

Varianta de lucru la acest moment ia în calcul desemnarea unui premier tehnocrat, însă decizia finală depinde de discuţiile de la Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare. Guvernul va fi majoritar politic, însă pentru ministerele cheie opţiunile se îndreaptă către tehnocraţi.

În urma anunţului făcut luni de premierul Emil Boc privitor la demisia sa, şefii SRI şi SIE, Cristian Marior şi Mihai Răzvan Ungureanu, au apărut din nou ca posibili nominalizaţi, ca şi anul trecut.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a declarat Boc.

Emil Boc a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său, şi a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern.

Totodată, coaliţia care să susţină Guvernul s-ar putea reconfigura, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: Emil_Boc, Băsescu, tehnocrat, premier, demisie,Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image