2017-01-17 21:44

ULTIMA ORA


Cod Galben de inundaţii în 11 bazine hidrografice

 |  17:23

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare de Cod Galben privind depăşirea cotelor de atenţie în 11 bazine hidrografice, valabilă până sâmbătă după-amiază.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 29 iulie, ora 20:00 - 30 iulie, ora 16:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate, cu efect de inundaţii locale, şi creşteri de niveluri pe râuri, cu depăşiri ale Cotelor de Atenţie, informează Agerpres.

Fenomenele anunţate vizează bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu superior şi mijlociu.

Începând cu data de 29 iulie, de la ora 20:00 se instituie Cod Galben pe râurile din bazinele Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş Severin), pe Desnăţui şi pe Jiu - în amonte Filiaşi, şi pe afluenţii săi, Motru şi Gilort - pe raza judeţelor Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi.

INHGA menţionează că fenomenele prognozate se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor vizate şi pe cursurile de apă necadastrate.

Totodată, în intervalul avertizării, aceste fenomene se pot produce izolat şi pe alte râuri mici din zona de munte, din alte bazine hidrografice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image