2017-01-16 18:19

ULTIMA ORA


Cod Galben pentru întreaga ţară de vineri dimineaţa

 |  10:57
Cod Galben pentru întreaga ţară de vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod Galben de ninsori abundente, viscol şi polei valabilă în toată ţara, începând din data de 3 februarie, timp de trei zile. De asemenea, indicele de răcire IR va coborî sub pragul critic de -32 de unităţi, au avertizat meteorologii.

În toate zonele ţării, începând din sud-vest, se vor semnala ninsori abundente însoţite de viscol, iar vântul va sufla cu până la 60 km/h, mai ales în sud şi sud-est, în perioada 3 februarie, ora 10:00 - 5 februarie, ora 20:00. Vântul va sufla cu rafale de până la 90 km/h la munte, viscolind şi spulberând zăpada, iar zăpada va depăşi 20 de centimetri.  În zonele de sud-est, precipitaţiile se vor transforma în ploaie şi lapoviţă, fapt ce va conduce la apariţia poleiului, potrivit meteorologilor.

Atenţionarea Cod Portocaliu de ger, emisă de ANM în data de 30 ianuarie a.c., se află în vigoare la ora actuală şi va expira vineri, 3 februarie, cel mai probabil în prima parte a zilei. Cu excepţia zonelor vestice, unde avertizarea de temperaturi scăzute este încadrată la Cod Galben, Codul Portocaliu vizează întreaga ţară.

Un număr de 37 de judeţe din Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş, Dobrogea şi municipiul Bucureşti sunt acoperite de Codul Portocaliu de ger persistent.

În aceste regiuni, vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor.  În Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40-50 km/h, iar temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade Celsius, și cele maxime diurne vor fi negative.

În Crişana şi Banat, unde vremea va fi geroasă în cursul nopţilor, când valorile termice vor coborî sub -10 grade Celsius, ANM a instaurat, de asemenea, Cod Galben, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: ANM, viscol, polei, ninsori, cod_portocaliu, cod_galbenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image