2017-01-20 10:10

ULTIMA ORA


Codul galben se menţine! Zeci de persoane decedate, drumuri închise şi trenuri anulate!

 |  16:16
Codul galben se menţine! Zeci de persoane decedate, drumuri închise şi trenuri anulate!

Circulaţia este închisă sâmbătă pe 14 drumuri naţionale, 79 de trenuri, inclusiv suburbane, au fost anulate, iar numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la 24.

Traficul a fost redeschis pe A2, doar pe tronsonul Lehliu - Cernavodă, iar pe alte opt artere naţionale circulaţia este restricţionată pentru maşinile de peste 7,5 tone, respectiv 3,5 tone. În Vama Giurgiu-Ruse circulaţia restricţionată pentru tir-urile şi camioanele care veneau din Bulgaria a revenit la normal, sâmbătă la prânz, pe ambele sensuri.

"Traficul rutier a fost restricţionat la Adunaţii Copăceni, dinspre Bucureşti şi în parcările din apropierea Vămii Giurgiu, pentru tirurile şi camioanele venite din Bulgaria. Traficul a fost restricţionat ieri ( vineri - n.r.) la ora 17.00 pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, iar ulterior acestea au străbătut DN 5 Bucureşti - Giurgiu însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, fiind grupate în coloane de 30-50 de autovehicule. De la oră 12 noaptea am sistat însă aceste transporturi controlate de trafic greu deoarece în zonă a început să ningă abundent şi să bată vântul puternic cu peste 70-80 kilometri pe oră. Toată noaptea drumarii au acţionat, iar astăzi ( sâmbătă - n.r.) de la oră 9.30 s-a reînceput acţiunea de trecere în coloană a tirurilor şi camioanelor, însoţite de poliţişti, pentru ca acum traficul să se desfăşoare normal, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Giurgiu, potrivit Mediafax.

Din totalul trenurilor de călători prevăzute să circule, 4,5%  erau anulate sâmbătă, la ora 14.00. Este vorba despre 79 de trenuri, inclusiv suburbane, conform datelor centralizate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Toate aeroporturile erau deschise, fiind înregistrate întârzieri mai mari de 30 de minute la decolare în cazul a cinci curse de pe Aeroportul Băneasa şi două de pe Henri Coandă. La aterizare, două curse ce trebuiau să sosească pe Băneasa şi una pe Henri Coandă aveau întârzieri de peste 30 de minute.

Nava ASPRO-pavilion Cambodgia, încărcată cu 3111,630 tone fier vechi era blocată pe Dunăre, la ora 14.00, la Mm. 73. La km.313 era blocat în gheaţă S/M SEQUENS pavilion Olanda cu o barjă încărcată cu grâu. Se acţiona pentru deblocarea şlepului motor prin spargerea gheţii cu alte împingătoare. La km.312 au rămas în gheaţă şi împingătoarele româneşti MERCUR 307 şi MERCUR 305 ambele cu câte o barjă, venite pentru a încerca deblocarea şlepului SEQUENS.  De asemenea, mai erau blocate şi KPT. GLUSKO - împingător cu 6 unităţi, la Km . 315, HOLOGRAF - împingător cu trei unităţi, la Km. 315, MERCUR 306 - împingător cu 9 unităţi, la Km. 315 şi PORTEUS - eşuată în afara şenalului km. 473. 

Cursele de pasageri suspendate au fost Crişan - Caraorman Crişan - Mm 23 sat, Tulcea - Periprava, Tulcea - Sf. Gheorghe, Tulcea - Sulina, iar trecerea cu bacul Călăraşi - Chiciu Regie era întreruptă, potrivit Agerpres.

După videoconferinţa cu prefecţii, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat sâmbătă, că aproximativ 30 de persoane au murit din cauza gerului. De asemenea, Ministerul Sănătăţii anunţa, vineri, că numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la 24, ultimele două decese fiind înregistrate în judeţele Tulcea şi Sălaj. Din 312 de persoane fără adăpost, care au fost transportate cu hipotermie, până vineri, de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, 119 au avut nevoie de îngrijiri medicale, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: cod_galben, decedat, circulalaţie, drumuri, trenuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image