2017-01-17 19:43

ULTIMA ORA


Comandantul navei naufragiate a fost arestat

 |  23:14
Comandantul navei naufragiate a fost arestat

Parchetul din Grossetto a anunţat sâmbătă arestarea comandantului navei de croazieră Costa Concordia, după naufragiul acesteia în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropierea insulei Giglio, informează agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit surselor judiciare preluate de mass-media, comandantul Francesco Schettino a fost arestat pentru omucidere şi abandonarea navei în condiţiile în care mulţi pasageri trebuiau salvaţi. De asemenea, sunt interogaţi şi alţi membri ai echipajului. Comandantul a afirmat canalului de televiziune TGCOM, cu câteva ore înainte de a fi arestat, că nava sa a lovit o stâncă ce nu figura pe hărţile de navigaţie.

Prefectul din Grosseto, Francesco Verusio a declarat că nava s-a apropiat în mod periculos de insula Giglio, a lovit o stâncă, s-a înclinat şi a luat o mare cantitate de apă la bord în numai câteva minute. Cutiile negre ale navei, care înregistrează conversaţiile membrilor echipajului, indică faptul că impactul s-a produs la ora locală 21:45 (20:45 GMT), dar comandantul nu a anunţat imediat căpitănia portului cel mai apropiat, potrivit Agerpres.

Un responsabil al companiei Costa Concordia, care deţine vasul, a respins acuzaţiile că nava ar fi deviat de la traiectoria sa normală. Acesta a declarat că evacuarea a fost îngreunată de înclinarea bruscă a navei, la început la 20 de grade, în prezent înclinaţia fiind de 80 de grade.

Un ziarist din insula Giglio, care a asistat la naufragiu şi la evacuarea pasagerilor, a declarat pentru AFP că vasul naviga foarte aproape de mal şi, din acest motiv, a lovit o stâncă.

Potrivit declaraţiilor prefectului din Grossetto, Giuseppe Linardi şi a căpităniei portului Livorno, circa 60-70 de persoane nu au fost încă găsite, dar căpitănia portului consideră că nu putem vorbi încă de persoane dispărute întrucât acestea ar putea să nu fie înregistrate când au ajuns pe uscat. În urma naufragiului, 3 perosane şi-au pierdut viaţa şi 42 au fost rănite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-15

TAGURI: arestat, comandat, vas croazieraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image