2019-01-21 22:13


Comisia de muncă a Camerei: Vârsta de pensionare - 63 de ani la femei, 65 de ani la bărbaţi

 |  13:57
Comisia de muncă a Camerei: Vârsta de pensionare - 63 de ani la femei, 65 de ani la bărbaţi

Comisiade muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 15 voturi"pentru" şi 5 voturi "împotrivă", ca vârsta standard depensionare la femei să fie de 63 de ani, iar la bărbaţi de 65 de ani, admiţândsolicitarea de reexaminare în acest sens a preşedintelui Traian Băsescu.

RaportulComisiei de muncă se va referi numai la această modificare a Legii pensiilorcerută de şeful statului, fiind respinsă solicitarea opoziţiei de a se discutaşi alte articole din lege.

MinistrulMuncii, Ioan Botiş, a precizat că reexaminarea Legii pensiilor trebuie să sefacă pe propunerea preşedintelui Băsescu, şi nu pe tot textul legii, în cazcontrar, el va părăsi şedinţa comisiei.

Laşedinţa Comisiei de muncă au fost prezenţi doar 5 reprezentanţi ai opoziţiei, 4de la PSD şi unul de la PNL, Aura Vasile arătând că aceia care lipsescprotestează faţă de faptul că numărul membrilor comisiei a fost mărit de plenpentru ca puterea să aibă majoritate.

DeputaţiiPDL, independenţii aparţinând UNPR şi cei ai UDMR au votat ca raportul comsieisă conţină doar modificarea vârstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 deani, în timp ce PSD şi PNL au arătat că, dacă nu se va scădea şi stagiul decotizare, femeile vor fi discriminate, vor ieşi cu o pensie mai mică decâtbărbaţii.

Dupăvot, deputaţii PSD Ioan Cindrea şi Dan Mircea Popescu au arătat că este o zineagră pentru pensionari şi se face o nedreptate femeilor prin maniera decalcul al pensiei.

"Esteo mare nedreptate pentru femei, pentru că se modifică doar vârsta de pensionarea femeilor, iar stagiul de cotizare rămâne de 35 de ani, ca şi la bărbaţi.Astfel, femeile vor avea o pensie mai mică decât a bărbaţilor, fiinddepunctate", a explicat Cindrea.

DeputatulPDL Mircea Toader a replicat că este o "zi luminoasă" pentrupensionari deoarece aceştia vor avea garanţia că li se va plăti pensia."Urmează un pachet de legi care să susţină Legea pensiilor", aadăugat Toader.

ConducereaPDL a decis, luni, să mandateze parlamentarii partidului ca raportul Legiipensiilor să fie adoptat săptămâna viitoare, marţi, 7 decembie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...