2017-01-22 10:07

ULTIMA ORA


Comisia de sănătate din Senat a aprobat coplata în sănătate

 |  14:00
Comisia de sănătate din Senat a aprobat coplata în sănătate

MembriiComisiei pentru sănătate au adoptat, marţi, raport favorabil la proiectul delege pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma îndomeniul sănătăţii prin care se instituie coplata pentru unele serviciimedicale.

Proiectulde lege propus de Guvern, care va fi dezbătut de Senat în calitate de primăCameră sesizată, a primit raport de admitere, fiind înregistrate şase voturi"pentru" şi două voturi "împotrivă".

Potrivitproiectului, coplata este suma care reprezintă plata contribuţiei băneşti aasiguratului, pentru a beneficia de unele servicii medicale din pachetul deservicii de bază, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, încuantumul şi condiţiile prevăzute în contractul-cadru privind condiţiileasigurării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale desănătate.

Actulnormativ stabileşte că vor fi scutiţi de la coplată copiii până la vârsta de 18ani, tinerii între 18 şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţii de liceu, pânăla începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni, ucenicii saustudenţii dacă nu realizează venituri din muncă.

Vorfi scutiţi de coplată bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale desănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile aferente bolii debază, dacă nu realizează venituri din muncă sau pensie şi pensionarii cuvenituri numai din pensii de până la 700 de lei pe lună.

Executivulmai propune ca suma maximă reprezentând coplata asiguratului într-un ancalendaristic să nu depăşească 600 de lei, după depăşirea acestei sume,serviciile medicale urmând să fie acordate fără coplata.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image