2017-01-23 19:00


Comisia responsabilă din Camera Deputaţilor se întâlnește cu FMI

 |  09:00

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional(FMI), condusă de Jeffrey Franks, se întâlnește, marţi după-amiază, cu membrii Comisiei pentru buget, finanţe, bănci din Camera Deputaţilor.

O nouă evaluare a acordului preventiv cu România, care are ca obiectiv consolidarea creşterii economice şi menţinerea stabilităţii macroeconomice şi financiare, a fost încheiată luni de misiunile Comisiei Europene (CE) și FMI.

Dacă această prima evaluare oficială a acordului de către CE și a treia evaluare a FMI va fi aprobată la jumătatea lunii decembrie, Fondul va disponibiliza pentru România o nouă tranşă de asistenţă financiară de 475 milioane euro. Asistența financiară oferită de FMI se ridică la 3,5 miliarde de euro, iar acordul are o durată de 24 de luni şi se derulează concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeană, în valoare de 1,4 miliarde de euro, precum şi cu un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

Numai în cazul unei situaţii excepţionale, cum ar fi un atac speculativ asupra leului, declanşat de o criză în regiune, concretizat printr-o pierdere masivă de rezerve şi de încredere, sau în cazul în care Trezoreria eşuează, banii de la FMI pot fi traşi, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-23

TAGURI: Jeffrey Franks, FMI, acord, deputațiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image