2017-01-20 20:07

ULTIMA ORA


Compania aeriană Malev a intrat în insolvenţă şi va fi lichidată

 |  13:16
Compania aeriană Malev a intrat în insolvenţă şi va fi lichidată

Tribunalul Metropolitan Budapesta a decis, pe 14 februarie 2012, intrarea în insolvenţă a companiei aeriene Malev şi lichidarea acesteia de către societatea Hitelintezeti Felszamolo Nonprofit Kft. Pasagerii care au dreptul la despăgubiri vor trebui să prezinte plângerile lichidatorului până la 25 martie 2012.

“Toţi creditorii care intenţionează să depună plângere împotriva Malev Ltd. trebuie să prezinte plângerile lichidatorului pentru a fi înregistrate într-un termen de 40 de zile de la data deciziei Tribunalului (14 februarie 2012), adică nu mai târziu de 25 martie 2012. Plângerile prezentate după cele 40 de zile, dar nu mai târziu de 120 de zile de la data deciziei Tribunalului vor fi înregistrate, în schimb sumele compensatorii solicitate vor face subiectul disponibilităţii numai după ce toate celelalte plângeri vor fi integral soluţionate. Neînregistrarea plângerilor, precum şi nefurnizarea tuturor documentelor necesare pentru soluţionarea plângerilor (e-ticket, rezervarea călătoriei, dovada plăţii biletelor, copii după actele de identitate, dovada plăţii taxei de înregistrare a plângerii), în termenul prevăzut mai sus, duc la pierderea drepturilor pe care le au pasagerii de a fi despăgubiţi de compania Malev Ltd”, informează Centrul European al Consumatorilor.

În data de 9 februarie a acestui an, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România a solicitat companiei aeriene Malev şi Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) să permită restituirea - prin intermediul agenţiilor de turism acreditate - a contravalorii biletelor de avion neutilizate de către pasagerii români, în urma deciziei operatorului aerian maghiar din 3 februarie de a suspenda pe termen nelimitat toate zborurile comerciale pe care le opera.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

TAGURI: malev, insolventa, lichidata, pasageri, despagubiti, plangeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image