2017-01-18 14:25

ULTIMA ORA


Comună dâmboviţeană, pusă sub carantină

 |  10:02
Comună dâmboviţeană, pusă sub carantină

Comuna dâmboviţeană Produleşti a fost pusă sub carantină după ce s-a constatat existenţa rabiei la o vulpe care a pătruns într-o gospodărie. Fiindcă au intrat în contact cu animalul, 10 copii şi patru adulţi au ajuns, miercuri seara, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

''Secţia de Boli infecţioase ne-a comunicat că au peste 10 cazuri de persoane care au venit în contact cu două animale suspicionate de a intra în contact cu o vulpe. Focarul a fost delimitat cu cele 14 cazuri suspecte a fi contaminate cu virusul rabic. Colegii noştri de la Direcţia Sanitar veterinară au ridicat probele anatomo-patologice la craniile celor două animale'', a explicat Găbiţa Neagu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa. Vulpea a reuşit să intre în gospodăria unui localnic din Produleşti, unde a omorât trei câini, fiind apoi ucisă de proprietar. Acesta a dus-o pe câmp, iar acolo a fost găsită de nişte copii care au pus mâna pe animalul infestat.

Toţi cei care au atins vulpea au fost vaccinaţi, după ce medicii veterinari din localitate au prelevat probe şi în urma analizelor s-a stabilit ca vulpea era infestată cu rabie.

Animalele din comună vor fi monitorizate în continuare de medicii veterinari, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: Produleşti, rabie, Dâmbovița, vulpeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image