2017-01-16 19:53

ULTIMA ORA


Comuniștii moldoveni au protestat împotriva alianţei de guvernare

 |  10:44
Comuniștii moldoveni au protestat împotriva alianţei de guvernare

La îndemnul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă, la Chişinău, cerând demisia Alianţei pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare. În Republica Moldova sunt încălcate drepturile omului, a precizat liderul comuniştilor Vladimir Voronin, care a condamnat destrămarea Uniunii Sovietice de acum 20 de ani.

Susținătorii comuniștilor au organizat un marş de protest pe bulevardul Ştefan cel Mare, principala arteră rutieră a Chişinăului, iar la un miting în faţa guvernului, aceştia au criticat actuala guvernare a Republicii Moldova.

Cei care au participat la 'Congresul naţional' au cerut destrămarea Alianţei pentru Integrare Europeană până la sfârşitul anului, crearea unei noi majorităţi parlamentare cu participarea comuniştilor și formarea unui guvern al încrederii naţionale, care să adopte programul 'de aderare accelerată a Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică' prin ruperea relațiilor cu FMI și alte structuri financiare. După protestele organizate de comuniști în ultimele săptămâni, în mai multe localităţi ale Republicii Moldova, reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană au catalogat aceste manifestații drept pregătiri pentru eventuale alegeri parlamentare anticipate.

În condiţiile în care nu există un acord între partidele parlamentare în vederea unei candidaturi care să obţină minimul de 3/5 din voturile deputaţilor, actualul parlament a demarat procedurile de alegere a şefului statului, pe fondul unei crize politice care durează de mai bine de doi ani în Republica Moldova, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28

TAGURI: protest, Moldova, comuniștiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image