2018-12-17 16:37


Concediaţi pentru că au refuzat să lucreze în România

 |  09:43
Concediaţi pentru că au refuzat să lucreze în România

Compania de marketing senzorial Mood Media a disponibilizat la Feucherolles (Yvelines), în Franţa, doisprezece angajaţi pentru că au refuzat transferul în România. O parte dintre aceştia intenţionează să sesizeze justiţia deşi directorul juridic al companiei, Bruno Besson, a dat asigurări că în cazul unui transfer de activitate legea obliga la un transfer de contracte şi 'nu permite concedieri din motive economice'.

'Am fost concediată pentru motive personale, însă este vorba de o concediere pe motive economice (…) Am avut 15 zile pentru a accepta sau refuza. Şi a trebuit să punem întrebările corespunzătoare, deoarece ne-au spus că ne vom păstra salariul din Franţa, dar, ajungând la faţa locului, ne-ar fi făcut un nou contract în România de 632 de euro pe lună, fără acoperire socială', a declarat Nathalie Dussert (48 de ani), angajată de 13 ani la această firmă. Femeia, care îşi creşte singură copiii, intenţionează să sesizeze justiţia. Aceasta a aflat la 12 aprilie, ca şi colegii săi, că postul său a fost transferat în România.

Un salariat care ar fi acceptat propunerea ar fi câştigat 'acelaşi salariu oferit de compania română', a detaliat Bruno Besson. 'Compania va accepta să meargă mai departe decât ce prevede o concediere clasică şi va oferi mai mult decât pentru o concediere pe motive economice', a explicat Besson, adăugând că salariaţilor le-a fost propusă plata unei perioade de pregătire, aceştia beneficiind timp de un an de prioritate la angajare.

Subliniind că Mood Media a angajat 30 de persoane cu contracte pe perioadă nedeterminată începând din 2010 în Franţa, Besson a dat de asemenea asigurări că inspecţia muncii a fost informată. Angajatorul 'a vrut să evite un plan de salvare a locurilor de muncă, mult mai dificil', prezentând situaţia ca un 'presupus transfer' şi nu ca o delocalizare, a precizat Alain Hinot, din partea sindicatului CGT.

Un salariat, delegat sindical al CGT, a fost concediat pentru abandonarea postului şi va contesta la 29 iunie decizia în instanţă, după ce acceptat într-o primă fază propunerea de transfer, dar nu s-a prezentat în România.

Mood Media, grup mondial specializat în marketing senzorial, are 163 de angajaţi în Franţa, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-18

TAGURI: Mood Media, concediat, Franţa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...