2017-01-23 14:51


Condamnarea lui Năstase, văzută ca un posibil avertisment

 |  10:26
Condamnarea lui Năstase, văzută ca un posibil avertisment

Săptămânalul britanic The Economist susţine, într-un un comentariu intitulat "Năstase răstignit", că situaţia condamnării fostului premier român Adrian Năstase ar putea reprezenta un avertisment pentru clasa politică din România încă dominată de corupţie.

Fiindcă a promis că va aduce cazul în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, Năstase ar putea nici să nu ispăşească pedeapsa, care este relativ blândă față de cazul altor persoane condamnate, în același dosar, la şase sau şapte ani de închisoare.

Săptămânalul britanic subliniază faptul că această condamnare demonstrează că un fost premier intră sub incidenţa legii, ceea ce poate reprezenta un avertisment pentru o clasă politică asupra căreia încă planează suspiciunea corupţiei. Astfel, Adrian Năstase a devenit primul şef de Guvern din epoca postcomunistă care a fost condamnat pentru corupţie.

Totuși, publicaţia britanică amintește că protestatarii care sfidează temperaturile de minus 15 grade Celsius din Piaţa Universităţii nu pot spune că România luptă în sfârşit împotriva corupţiei, iar mulţi dintre aceștia abia percept o diferență între sistemul politic actual

și corupţia din perioada lui Năstase, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Năstase, condamnare, avertismantComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COLONELU
01 Feb 2012

Pentru orice om rational este limpede ca aceasta sentinta murdareste rau obrazul Justitiei din Romania:nu exista prejudiciu dovedit,nu exista parte vatamata sau plangere,iar actiunea incriminata nu avea nici o legatura directa cu primul-ministru (cu atat mai putin cu viitorul candidat din noiembrie 2004).Completul de judecata nu a gasit nici un articol de lege unde sa incadreze clar condamnarea:a fost un asasinat politic la comanda!
Random image