2017-01-17 14:56

ULTIMA ORA


Conflict cu peste 31 de morţi într-o închisoare mexicană

 |  08:55
Conflict cu peste 31 de morţi într-o închisoare mexicană

Peste 31 de deţinuţi au murit şi încă 13 au fost răniţi miercuri în urma unui conflict izbucnit într-o închisoare din Altamira, statul Tamaulipas, din nord-estul Mexicului. Pentru a ține sub control încăierarea, poliţia federală şi soldați ai armatei mexicane au încercuit penitenciarul.

Potrivit unui comunicat al guvernului regional, în după amiaza zilei de miercuri 'a izbucnit o încăierare colectivă care s-a soldat cu un bilanţ de 31 de deţinuţi morţi şi 13 răniţi', însă poliţia a adus 'situaţia sub control'.

Poliţia federală şi soldați ai armatei mexicane au încercuit penitenciarul Santa Amalia din Altamira, localitate situată în Golful Mexicului, la graniţa cu statul Veracruz, pentru a evita o eventuală degenerare a conflictului. Zona este cunoscută ca fiind recent teatrul unor confruntări între două grupări rivale, cartelurile Golfului şi Zetas.

În ultimii ani penitenciarul din Tamaulipas a fost scena unor confruntări violente între prizonieri şi a unor evadări spectaculoase. Aici sunt deţinute în majoritate persoane găsite vinovate de delicte legate de traficul de droguri.

Deși este prevăzut pentru 2.000 de deţinuţi, penitenciarul din Santa Amalia adăposteşte în prezent un număr de circa 3.000 de prizonieri. Conflictul a apărut în zona rezervată bărbaţilor, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-01

TAGURI: Mexic, conflict, morțiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image