2018-12-12 06:09


Congresul Internaţional de Dacologie adună peste 300 de persoane

 |  14:41
Congresul Internaţional de Dacologie adună peste 300 de persoane

Dacia Revival International Society organizează sâmbătă, la Bucureşti, cea de-a XII-a ediţie a Congresului Internaţional de Dacologie, la care vor participa peste 300 de persoane. Profesori de istorie, muzeografi, pasionaţi de istorie vor participa la acest eveniment care are ca temă principală “Plăcuţele de la Sinaia, documente unice de importanţă majoră pentru înţelegerea civilizaţiei avansate a dacilor”. Napoleon Săvescu, preşedintele “Dacia Revival International Society” a deschis evenimentul  amintind realizările congreselor precendente şi ale societăţii pe care o conduce.  De asemenea acesta a adus un omagiu poeţilor Adrian Păunescu şi Nicolae Densuşianu. “Congresul are ca scop redescoperirea şi sărbătorirea adevăratei istorii a neamului românesc. Congresul de dacologie nu aparţine unui partid, el ne aminteşte de istoria noastră veche. Noi ne apreciem strămoşii. Cu aceeaşi pasiune pentru adevăr, cu aceeaşi dorinţă de a releva rolul primordial al strămoşilor daci în făurirea istoriei poporului nostru, sesiunile şi programele asociate congresului vor acoperi multiple aspecte ale istoriei Daciei”, a afirmat Săvescu. Conform acestuia plăcuţele descoperite la Sinaia reprezintă o descoperire fundamentală pentru istoria românilor și sunt departe de a fi false.

Nicolae Spiroiu, fostul ministru al Apărării, a completat deschiderea evenimentului declarând că nimeni nu poate evolua în „ignoranţă” faţă de propria istorie. „Carenţa acestor cunoştinţe poate uşura sarcina celor care au interes să elimine un popor prin a-i altera memoria şi a-i înlocui cultura, istoria, religia cu altele inventate oportunist. Astfel ca acesta să uite ceea ce a fost şi ceea ce este de fapt. Aşa se face că, în istoria noastră modernă şi recentă, strălucitul popor antic şi civilizaţia Geto-Dacilor au dispărut cu desăvârşire din manualele şi cursurile universitare, din prestaţiile academice şi culturale, care au pus piatră de hotar de timp al genezei noastre ca popor anii 101 şi 106, anii invaziilor cotropitoare romane, lăsând o pată albă, acolo unde ar fi trebuit să-şi aibă locul peste 30 de mii de ani de spiritualitate, care s-a conservat latent, dar ale cărei urme au fost şterse cu osârdie, aşa cum focul a mistuit manuscrisele Bibliotecii din Alexandria”, a adăugat Spiroiu conform Agerpres.Fostul ministru a subliniat că, decenii la rând, teorii aberante despre civilizaţia Geto-Dacilor, au fost vehiculate și inoculate tinerilor.

Dacologia este văzută de conferenţiarul universitar G.D. Iscru, nu numai ca o parte fundamentală a istorice naţionale, dar chiar a ştiinţei istorice în general, în cazul ăn care există interres de studiu și în afara cadrului educațional național.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRAIAN B.
15 Dec 2011

Da, va avea loc la Bucuresti, cum intri, pe dreapta,etajul 2, scara fara lift. Se poate ajunge acolo calare pe magareata, trasa de ham de L.C -autorul articolului, pe care, bunica-sa nu l-a invatat un dram de jurnalistica (comunicare de stiri: cine,unde,cand si mai ales dece un nepriceput comunica ceva incomplet) LC-ule, d'aia nu semnezi, pentru ca esti eliptic de ceva... Doar banuesc dece dar nu vreau sa spun!
COGETOERGOSUM
23 Mai 2012

Ar trbui ca istoricii de la acest congres sa explice de ce doar Tracodacilor dintre toate popoarele , le-a fost inaltata o colana care este in stare perfecta si azi??Exista statui grandioase de tracodaci,de ce si de cine au fost realizate?????
WRITE MY RESEARCH PAPER
15 Ian 2013

Mat, la prochiane fois enregsitre et podcaste-le sur BxlBlog. Polémique assurée ;-)
Random imageUltimele stiri


loading...