2018-12-17 17:24


Consiliul Concurenţei, ajutat de Banca Mondială

 |  12:01
Consiliul Concurenţei, ajutat de Banca Mondială

Banca Mondială va acorda Consiliului Concurenţei consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, în baza unui contract în valoare de 19,84 milioane lei (circa 4,4 milioane euro).

Semnat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, contractul vizează proiectul 'Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale'. Un procent de 85% din valoarea contractului reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, iar restul este asigurat din fonduri naţionale, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

'Prin acest proiect ne propunem atât consolidarea Consiliului Concurenţei ca instituţie cheie a administraţiei centrale, cât şi îmbunătăţirea acţiunilor noastre în vederea realizării misiunii de a contribui la funcţionarea eficientă a sectoarelor economice româneşti, în beneficiul consumatorilor', a explicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Prevăzut pe o perioadă de 24 de luni, proiectul face parte din 'Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative', Axa I, aprobat prin decizia Comisiei Europene 5748/21.11.2007 şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu, consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-06

TAGURI: contract, Banca_Mondială, proiect, Consiliul_Concurenţei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...