2017-01-20 14:03

ULTIMA ORA


Consiliul de Securitate al ONU condamă represiunile din Siria

 |  10:31
Consiliul de Securitate al ONU condamă represiunile din Siria

După mai multe zile de negocieri, Consiliul de Seciritate ONU a căzut de acord asupra unei rezoluţii prin care să condamne aceste acte de violenţă extremă.Cei 15 membri ai Consiliului au adoptat formal o rezoluţie care condamnă “numeroasele încălcări ale drepturilor omului şi utilizarea forţei împotriva civililor săvârşite de autorităţile siriene”şi au avertiyat că cei responsabili „vor fi traşi la răspndere.”

Tancurile armatei siriene au avansat rapid în centrul oraşului Hama, duminică, pentru a pune capăt unei saptămâni de prosteste antiguvernamentale. Armata a ajuns în centrul oraşului pentru a dizolva mitingurile îndreptate împotriva preşedintelui Bashar al-Assad. Grupurile care militează pentru drepturile omului susţin că cel puţin 140 de persoane au fost ucise începând de duminică, în principal în Hama, adăugând că numărul civilior morţi se ridică, din martie până azi, la aprope 1600.

Cei care au încercat să părăsescă Hama au fost forţaţi să se întoarcă, mulţi fiind ucişi. Există relatari despre grămezi de cadavre în diferite părţi ale oraşului, conform BBC. Cei care au reuşit să scape au descris situaţia ca fiind mai gravă decât cea de la sfârşitul anilor '80 când Hafez Assad, liderul precendent şi tatăl actualui preşedinte, a înăbuşit o răscolă lăsând cel puţin 10.000 de morţi. Protestatarii au fost inspiraţi de succesul revoluţiilor din Tunisia şi Egipt. Assad a promis reforme, dar a condamnat violenţa „bandelor criminale înarmate” susţinute de puteri străine.  Nu se poate cuantifica cu exactitate efectul intervenţiei armate deoarece accesul la evenimentele din Siria este sever restricţionat pentru jurnaliştii străini, iar informaţii ajung foarte greu peste graniţă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PETRU PAVEL
16 Noi 2011

Neaparat-neaparat-neaparat trebuie "protejaţi "agenţii străini aflaţi în slujba cotropelniţelor Imperiului American , adică agenţii_provocatori care-s în spatele tulburărilor de stradă din Siria şi din Nordul Africii , agenţi pe care Imperiul American i-a instruit cu atâta mare cheltuială , agenţi pe care-i împuşcă acum armata siriană .. -Jos cu dictatorul patriot din Siria ...şi : -Sus cu democra.căcăturile mafiote şi neo.sclavagiste ale Imperiului American ale Vestului Sălbatic , democra.căcături care se pricep foarte bine : ca să vândă petrol_democratic americoioşilor . Americoioşii trebuie acuzaţi de PLAGIAT , şi asta pentru c-au copiat de la sovietici : -Scenariul Răscoalei româno-sovietice din dec 1989 ... Potrivit normelor democra.căcăturii neo.sclavagiste şi neo.colonialiste a Imperiului American , precum şi a normelor democra.căcturii mafioto_europenizotice şi neo.sclavagiste şi neo.colonialiste a Imperiului UE : Mircea cel Bătrân , Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazu au fost nişte : naţionlişti_xenofobi şi nişte dictatori nenorociţi , că altfel : Ei i-ar fi “integrat” pe români în Imperiul Otoman , şi ar fi privatizat (înstrăinat) toate cetăţile din ţară .

Adauga un comentariu

Random image