2018-12-13 22:28


Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte pentru a discuta situaţia Siriei

 |  10:28

La întalnire va participa şi un ofiţer al afacerilor externe din cadrul ONU, conform purtatorului de cuvânt german al ONU. Scopul discuţiilor va fi soluţionarea conflictelor armate din Siria, unde continuă confruntările sângeroase între armată şi populaţia civilă, relatează CNN.

Hillary Clinton, secretarul de stat american, a afirmat, în repetate rânduri, că preşedintele Bashar al – Assad şi-a pierdut orice urmă de legitimitate în faţa poporului sirian. “Facem apel la toţi membrii consiliului de securitate al ONU care se opun agresiunilor armate ordonate de catre preşedintele Assad. Comunitatea internaţională trebuie să se unească şi să fie alături de poporul sirian în aceste momente cruciale”, a declarat oficialul american.

Organizaţia internatională pentru drepturile omului (Amnesty International) a lansat un apel de urgență, privitor la situaţia Siriei, dupa ce 52 de civili au fost ucişi în confruntările care au avut loc duminică. Printre victime se numară şi patru copii, conform raportului organizaţiei.

“Este foarte clar faptul că preşedintele Bashar al – Assad nu doreşte să oprească atacurile armate asupra civililor. ONU trebuie să ia nişte decizii foarte repede, pentru a opri această campanie violentă”, a declarat Philip Luther, director adjunct al Amnesty International pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Un raport publicat de Organizaţia internatională pentru drepturile omului arată că circa 1.500 de sirieni au fost ucişi de la declanşarea protestelor, din martie 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...