2018-11-14 18:02


Consiliul şcolii decide asupra uniformei

 |  20:20
Consiliul şcolii decide asupra uniformei

După ce Guvernul a formulat un punct de vedere favorabil la iniţiativa privind introducerea uniformei în şcoli, ministrul Educaţiei a precizat că ţinuta elevilor poate fi decisă de consiliul şcolii, din care fac parte părinţi, profesori şi reprezentanţi ai autorităţii locale.

Mai mult, consiliul şcolii decide şi asupra unor elemente de identificare pe care să le poarte elevii.„Consiliile şcolilor, formate din o treime părinţi, o treime profesori şi o treime autoritatea locală, pot decide asupra uniformei sau a unor elemente de identificare pe care să le poarte elevii din respectiva unitate de învăţământ. Este decizia la nivelul şcolilor şi al părinţilor“, a spus ministrul Cătălin Baba. În cazul elevilor cu situaţie materială dificilă, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru achiziţia uniformelor. Cătălin Baba a precizat că cele mai multe unităţi de învăţământ vor opta probabil pentru uniformă completă, dar există şi posibilitatea ca unele şcoli să aleagă doar un element de identitate şcolară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, iniţiativa legislativă nu are în vedere introducerea unor uniforme „precum cele existente înainte de 1989“. Potrivit acestuia, introducerea ţinutei obligatorii are avantaje legate de siguranţa elevilor în şcoli şi se elimină totodată discriminările care apar între elevi prin ţinuta pe care aceştia o afişează. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-03-24

TAGURI: lege, uniforma, consiliul- scolii, Guvern, discriminare, elevi, parinti, profesori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NIMIC
04 Apr 2012

nou sub soare domnule ministru al educatiei; daca ai fi intrebat verun angajat mai vechi din ograda, ai fi aflat ca exista legea din 2007, cu exact aceleasi prevederi; dar, ca la noi, totul tine trei zile: parintii nu au bani de uniforme,iar elevii nu vor sa le poarte.
Random imageUltimele stiri


loading...