2018-10-18 12:38


Consolidare şi reabilitare la Institutul de Neurologie

 |  15:57
Consolidare şi reabilitare la Institutul de Neurologie

Corpul C de Neurochirurgie al Institutulului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti a fost consolidat şi reabilitat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – Componenta B: Reducerea riscului seismic”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Programul este finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României. Prin lucrările efectuate, pavilionul de neurochirurgie a INNBN va fi mai pregătit pentru a răspunde situaţiilor de urgenţă care pot apărea, iar gradul de siguranţă al imobilului în cazul producerii unui seism a fost ridicat.

Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare face parte din categoria spitalelor de urgenţă, având o pondere de 33% din totalul obiectivelor cuprinse în cadrul Proiectului, la care s-au finalizat lucrările de consolidare. Clădirea pavilionului de Neurochirurgie vasculară a fost construită în perioada 1908-1923 şi extinsă între anii 1985-1989.

Lucrările executate au avut ca obiectiv principal asigurarea construcţiei existente la seism şi necesitatea alinierii la cerinţele normelor sanitare în vigoare, privind conformarea, funcţionalitatea şi echiparea acestui tip de construcţie. Astfel, s-au executat următoarele lucrări: consolidare fundaţii, pereţi, planşee, desfacere şarpante bloc operator şi modul ATI şi înlocuire cu terase circulabile, izolare termică şi hidrofugă, refacere tencuieli pereţi interiori şi exteriori, termoizolare cu termosistem de faţadă şi de soclu pe pereţii exteriori, refacere trotuare perimetrale.

Odată cu extinderea cu un nou corp de clădire structurat în două tronsoane, s-au executat lucrări de reabilitare şi refuncţionalizare la: refacere zugrăveli interioare şi exterioare, refacere finisaje interioare agrementate pentru funcţiuni spitaliceşti, refacere pardoseli şi plafoane agrementate pentru funcţiuni spitaliceşti, înlocuire şi ignifugare şarpantă, izolare termică şi hidrofugă, reabilitare instalaţii interioare de folosinţă curentă sau specială, dotare cu instalaţie transport fluide medicale şi console terminal, reabilitare instalaţie electrică, date-voce, avertizare sonoră, automatizări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...