2019-02-21 07:55


Constanţa: Câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare, în urma unei avarii

 |  13:59
Constanţa: Câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare, în urma unei avarii

Câteva tone depăcură s-au scurs, sâmbătă seară, în sistemul de canalizare pluvială almunicipiului Constanţa, în urma unei avarii la conducta de transport care aparţinesocietăţii Oil Terminal, la faţa locului intervenindu-se cu materialeabsorbante.

Potrivit unuicomunicat al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, sâmbătă, înjurul orei 22.00, câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizarepluvială al municipiului, în urma unei avarii la conducta de transport păcurăaparţinând Oil Terminal, în apropierea străzii Theodor Speranţia.

La faţa loculuiau ajuns reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Dobrogea, ai RAJA Constanţa şi ai societăţii Oil Terminal, care au începutacţiunile de depoluare.

În urmaintervenţiei rapide, s-a reuşit delimitarea zonei poluate, prin închidereavanelor de legătură cu staţia de pompare SP0 şi Staţia de Epurare ConstanţaSud, astfel că acestea nu au fost afectate de scurgerea păcurei.

Produsulpetrolier scurs în sistemul de canalizare pluvială a ajuns însă în acvatoriulportuar prin dana 84, în zona Convex, unde Administraţia Portului Constanţa amontat baraje antipoluante.

Pe stradaTheodor Speranţia, cei de la Oil Terminal au intervenit cu materiale absorbanteşi au vidanjat sistemul de preluare a apelor pluviale din zonă.

Toate acţiunilede depoluare vor fi suportate financiar de către Oil Terminal, a precizat sursacitată.

În urmacercetărilor, urmează să fie stabilită cantitatea de produs petrolier scursă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...